Gratis e-Boekhouden.nl

In 20min is het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar dicht

De voetbalfans die het Al Bayt Stadion in 2022 in de stad Al Khor bezoeken, zullen door een landschap lopen die lijkt op het Aspire Park. Zij zullen arriveren bij een stadion dat geïnspireerd is door de traditionele Arabische tenten en 37 meter hoog zal zijn. Drie ringen met zitplaatsen zullen ruimte bieden voor 60.000 toeschouwers van het WK voetbal in Qatar. De stoelen zijn zwart, rood en wit gekleurd in het design van de tent. Een schuifbaar dak biedt optimale koeling waardoor het hele jaar gevoetbald kan worden.

In 20min is het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar dicht

Nu de fundering en installatie van de eerste ring van 12 meter succesvol zijn afgerond, schiet het mooi op met de bouw van het Al Bayt Stadion in Al Khor City. De eerste ring zal het gewicht van het gehele stadion moeten dragen. In dit voetbalstadion zullen wedstrijden gespeeld worden tot en met de halve finale van het Wereld Kampioenschap 2022. Het futuristische schuifbare dak heeft een mechanisme dat gelijk is aan het Centre Court in Wimbledon. Binnen 20 minuten kan het dak helemaal dicht zijn.

Directeur Nasser Al-Hajeri van de voetbalarena geeft aan dat de werkzaamheden op verschillende sectoren verder gaat. “We zien nu de structuur van het werkelijke stadion ontstaan door de voortgang aan de verticale constructie.” Ook is de structuur van één van de twee spelerstunnels al gereed, terwijl de andere bijna klaar is. Een aantal pilaren zijn op hun plaats gezet, waardoor het hoogste punt nu 21 meter is. Deze zullen de volgende twee ringen dragen met een hoogte van 37 meter.

Momenteel werken er 21 kranen aan het Al Bayt Stadion, inclusief een 280 ton wegende kraan. 95% van de werkzaamheden aan de fundering is gereed. De volgende stap is het plaatsen van de toplaag en het installeren van prefab-elementen.  Het stadion zal in de loop van 2018 afgebouwd zijn.

Het voetbalstadion in Al Khor heeft een specifiek concept uit Qatar en verwijst terug naar de geschiedenis en cultuur, zoals de nomaden tenten. Het gebouw krijgt een modern design met een bovenste ring met verwijderbare stoelen. Na het WK voetbal in 2022 zal deze ring weer verwijderd worden en wordt het aantal zitplaatsen teruggebracht naar 32.000.

Het Al Bayt Stadion heeft een koeltechniek gebaseerd op meerdere koelingssystemen. Deze systemen worden gekoeld met behulp van het koude water uit het nabij gelegen energiecentrum.

Het voetbalstadion is één van de acht WK 2022 stadions die momenteel wordt gebouwd in Qatar. Veiligheid in de eerste prioriteit van de FIFA en de overheid van Qatar.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-11-2016 20:15 | Bijgewerkt op: 13-11-2016 | Door: Patrick

Deel 'In 20min is het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar dicht'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Binnen 20 minuten is het dak van het Al Bayt Stadion dicht. Dit voetbalstadion voor het WK 2022 heeft het design van de traditionele Arabische tent.


Over de auteur van 'In 20min is het dak van het Al Bayt Stadion in Qatar dicht'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport