Zorgverzekering vergelijken

Journalist Grant Wahl overlijdt tijdens de wedstrijd Nederland - Argentinië

Grant Wahl, een voetbalsportjournalist, stierf vrijdag in Qatar terwijl hij verslag deed van het WK 2022.

Journalist Grant Wahl overlijdt tijdens de wedstrijd Nederland - Argentinië

Russell Lewis, hoofdredacteur van de NPR, tweette dat Wahl verslag deed van de kwartfinale Argentinië-Nederland toen hij stierf. Wahl werd 48.

Meerdere  nieuwsorganisaties  meldden dat Wahl  instortte  in de perstribune en werd verzorgd door paramedici.

De doodsoorzaak was niet direct bekend. US Soccer zei in zijn verklaring dat het team “diepbedroefd” was over de dood van Wahl.

“Drie weken weinig slaap, veel stress en veel werken kunnen dat met je doen. Wat de afgelopen 10 dagen een verkoudheid was geweest, veranderde in iets ernstigers op de avond van de wedstrijd VS-Nederland, en ik voelde mijn bovenborst een nieuw niveau van druk en ongemak krijgen."

Incident met regenboogshirt

In zijn schrijven had Wahl nagedacht over de buitengewone aard van een WK in Qatar en een incident opgemerkt op 21 november, toen hij zei dat hij werd tegengehouden door de beveiliging en vastgehouden omdat hij weigerde een T-shirt met een regenbooglogo uit te trekken. dat betekende solidariteit met  LGBTQ+-rechten.  Relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht zijn illegaal in het land.

Wahl zei dat hij meer dan 30 minuten werd vastgehouden en weigerde het shirt uit te trekken, totdat een veiligheidscommandant hem kwam vrijlaten en hem de hand schudde.

In Qatar zijn naar verluidt enkele honderden arbeidsmigranten direct en indirect overleden bij de bouw van de voetbalstadions.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 10-12-2022 10:34 | Bijgewerkt op: 10-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Journalist Grant Wahl overlijdt tijdens de wedstrijd Nederland - Argentinië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Sportjournalist Grant Wahl overlijdt vlak na de wedstrijd Nederland - Argentinië op de perstribune. De journalist had een incident met een regenboogshirt.


Over de auteur van 'Journalist Grant Wahl overlijdt tijdens de wedstrijd Nederland - Argentinië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl