Gratis e-Boekhouden.nl

Justitie VS bewijst omkoping van FIFA bij toewijzing WK aan Qatar

De Amerikaanse justitie heeft bewezen dat er bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar sprake is geweest van omkoping. Ook werden bestuurders van de FIFA omgekocht bij de toewijzing van het WK 2018 aan Rusland.

Document bewijst omkoping bij WK 2022

In een document worden verschillende bestuurders van de wereldvoetbalbond officiëel beschuldigd van corruptie. Hun stemmen werden gekocht door Rusland en Qatar, zodat zei het Wereld Kampioenschap voetbal mogen organiseren.

Drie leden van de FIFA zijn omgekocht om het WK aan Qatar toe te wijzen; Nicolás Leoz (Paraguay), Julio Grondona (Argentinië) en Ricardo Teixeira (Brazilië). De eerste twee bestuursleden zijn reeds overleden, en met Brazilië heeft de VS geen uitleveringsverdrag. Teixeira blijft dus voorlopig op vrije voeten.

Het bewijs van justitie is de eerste officiële beschuldiging van corruptie bij de toewijzing van de WK's, alhoewel er al veel langer geruchten van omkoping waren. Qatar werd verkozen boven Zuid-Korea, Japan, Australië en de VS.

Omkoping door tv-zender FOX

Naast de omkoping door de FIFA, worden ook werknemers van tv-zender FOX verdacht van corruptie. Wederom betreffen het twee topmannen uit Zuid-Amerika, namelijk Carlos Martinez en Hernan Lopez. Zij hebben de uitzendrechten van onder andere het WK 2022 verkocht in ruil voor steekpenningen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 08-04-2020 17:45 | Bijgewerkt op: 08-04-2020 | Door: Patrick

Deel 'Justitie VS bewijst omkoping van FIFA bij toewijzing WK aan Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Amerikaanse justitie bewijst dat er bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar sprake is geweest van omkoping. Topmannen van FOX verkochten de tv-rechten.


Over de auteur van 'Justitie VS bewijst omkoping van FIFA bij toewijzing WK aan Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken