Voetbal bij Ziggo Sport

Khalifa International Stadion is als eerste gereed voor het WK 2022

Het historische Khalifa International Stadion is weer een stap dichterbij om als eerste gereed te zijn voor het WK 2022. Qatar heeft tot nu toe 5 voetbalstadions voorgesteld.

Khalifa International Stadion is als eerste gereed voor het WK 2022

De betonnen structuur wordt langzamerhand duidelijker en nieuwe ringen met zitplaatsen worden toegevoegd aan het stadion. Ongeveer 90% van de structuur is gereed en binnen twee maanden is het volledig klaar. Eind 2016 zal het bouwwerk overgedragen worden door de hoofdaannemer.

Het Khalifa International Stadion staat in Al Rayyan Municipality en speelde lange tijd de belangrijkste rol in de ontwikkeling van Qatar als gastland van een wereldwijd voetbaltoernooi. De leiding van de bouw van het stadion is in handen van de Aspire Zone Foundation.

De boog en het golvende dak van het Khalifa International Stadion zijn van ver zichtbaar. Oorspronkelijk stond er een grote boog op de oostelijke kant. Deze boog werd in 2006 als platform gebruikt van waar vuurwerk werd afgestoken vanwege de openingsceremonie van de Doha Asian Games. Momenteel wordt deze boog vervangen door twee bogen die van nog grotere afstand te zien zullen zijn.

Het Khalifa International Stadion is in 1976 gebouwd en had 20.000 zitplaatsen. In datzelfde jaar werden er wedstrijden van de Golf Cup gespeeld, evenals in 1992. Momenteel ondergaat het voetbalstadion een grote verbouwing, zodat ook wedstrijden van het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 gespeeld kunnen worden.

Voor het WK 2022 zal het stadion 40.000 overdekte zitplaatsen krijgen, inclusief koelsysteem. Door de renovatie mag het stadion groepswedstrijden, achtste finale- en kwartfinale wedstrijden hosten.

Volgens de aannemer wordt er continu gewerkt aan het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van de bouwplaats. Er zijn 3.300 bouwvakkers bezig met de renovatie van het Khalifa International Stadion, wat uiteindelijk neer komt op 3.234.709 manuren zonder noemenswaardige incidenten.

Het geraamte van het stadion is eind dit jaar compleet. Ondertussen wordt een nieuw dak gefabriceerd in de Verenigde Staten en geassembleed in Mexico. Dit dak zal 70% van het stadion bedekken.

Het voetbalstadion bevat onder andere het 3-2-1 Qatar Olympic and Sports Museaum, restaurants, winkels, VIP-ruimten en een gezondheidscentrum. Ook worden twee nieuwe metrostations in de buurt aangelegd.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-09-2015 18:45 | Bijgewerkt op: 02-09-2015 | Door: Patrick

Deel 'Khalifa International Stadion is als eerste gereed voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Khalifa International Stadion is een stap dichterbij om als eerste gereed te zijn voor het WK 2022. Qatar heeft tot nu toe 5 voetbalstadions voorgesteld.


Over de auteur van 'Khalifa International Stadion is als eerste gereed voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport