Zorgverzekering vergelijken

Khalifa International Stadion is gastheer voor de Emir Cup finale

Het Khalifa International Stadion is het eerste stadion van het WK 2022 dat gereed is, vijf jaar voor de openingswedstrijd. Op vrijdag 19 mei zal de finale van de Emir Cup 2017 gespeeld worden in de nieuwe voetbaltempel. Het voetbalstadion zal geopend worden voor de wedstrijd tussen de rivalen Al Rayyan en Al Sadd.

Khalifa International Stadion is gastheer voor de Emir Cup finale

"We zijn erg verheugd om aan te kondigen dat in het Khalifa International Stadion de finale van de Emir Cup 2017 gespeeld zal worden," zei de voorzitter van de voetbalbond van Qatar, Sheikh Hamad bin Khalifa bin Ahmed Al Thani. "Deze historische plaats ligt dichtbij de harten van de bevolking en heeft de grootste sportevenementen sinds 1976 meegemaakt. Daarom is het een passend stadion voor de belangrijkste wedstrijd op de voetbalkalender van het gastland. We verwelkomen de voetbalfans van harte in het gerenoveerde stadion."

In het stadion wordt ook de openingswedstrijd en de finale van de Golf Cup gespeeld in december 2017.

Het Khalifa International Stadion heeft een ingrijpende renovatie ondergaan, richting de wedstrijden tot aan de kwartfinale van het Wereld Kampioenschap 2022 in Qatar. De nieuwe kenmerken zijn volledig in overeenstemming met de voorwaarden van de FIFA, inclusief een extra tribune aan de oostzijde van het stadion. Daarnaast is er een innovatief koelsysteem geïnstalleerd, waardoor de toeschouwers en spelers het hele jaar onder comfortabele temperaturen kunnen voetballen. Het nieuwe systeem gebruikt 40% minder energy dan de conventionele systemen. Ook is er een sportmuseum onder het stadion.

Het feit dat het eerste voetbalstadion van het WK 2022 gereed is, is een belangrijke mijlpaal voor de organisatie. Het geeft aan dat Qatar erg toegewijd is om alles ruim vóór de openingswedstrijd klaar te hebben. Met meer dan 40.000 zitplaatsen biedt het Khalifa International Stadion een nieuwe ervaring voor de fans. De gehele tribune is overdekt door een nieuw dak, dat in Duitsland en Italië gemaakt is. De kabels alleen wegen al 4.000 ton en houden 92 panelen op hun plaats. 

Het oude stadion, dat in 1976 gebouwd is, is al twee maal gastheer geweest voor de Golf Cup, evenals voor het WK 1995 onder de 20, de Doha Azië Games in 2006 en de finale van de Azië Cup 2011. Ook worden er regelmatig vriendschappelijke interlands gespeeld.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-05-2017 13:30 | Bijgewerkt op: 19-05-2017 | Door: Patrick

Deel 'Khalifa International Stadion is gastheer voor de Emir Cup finale'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Khalifa International Stadion is het eerste stadion van het WK 2022 dat gereed is. De finale van de Emir Cup 2017 wordt gespeeld tussen Al Rayyan en Al Sadd.


Over de auteur van 'Khalifa International Stadion is gastheer voor de Emir Cup finale'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken