KNVB maakt statement over boycotten WK 2022 in Qatar

De KNVB heeft een statement naar buiten gebracht over het WK 2022 in Qatar. Dit is een reactie op de oproep van vele Nederlanders om het WK te boycotten vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in het gastland.

De voetbalbond heeft het nieuws over het grote aantal doden ook meegekregen, en zegt nooit voorstander te zijn geweest van een toernooi in Qatar. De bond heeft uitvoerig overleg gehad met de FIFA, de Nederlandse overheid en mensenrechtenorganisaties, en heeft daaruit een conclusie getrokken.

Men had naar eigen zeggen drie opties:

  • De verbeteringen in Qatar overlaten aan maatschappelijke en politieke organisaties, en zich alleen te richten op het sportieve deel van het WK. Deze opties valt af.
  • Het WK in Qatar boycotten. Ook deze optie is niet de beste, aangezien de arbeiders er volgens mensenrechtenorganisaties niet beter van worden. Zeer waarschijnlijk zullen ze dan hun loon niet meer ontvangen.
  • Wel naar het WK gaan en zelf meehelpen om de situatie te verbeteren. Door druk te blijven uitoefenen en de arbeiders te ondersteunen kan de KNVB veel verbeteren in het gastland.

Lees hier het statement van de KNVB over het WK 2022 in Qatar.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 22-03-2021 11:00 | Bijgewerkt op: 22-03-2021 | Door: Patrick

Deel 'KNVB maakt statement over boycotten WK 2022 in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De KNVB heeft een statement gemaakt over het WK 2022 in Qatar. De beste optie is om het niet te boycotten, maar wel te gaan en druk te blijven uitoefenen.


Over de auteur van 'KNVB maakt statement over boycotten WK 2022 in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.