Voetbal bij Ziggo Sport

Liefdadigheidsinstelling herverdeelt ongebruikt voedsel tijdens WK

Lokale liefdadigheidsinstelling herverdeelt ongebruikt voedsel tijdens Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Het voedsel uit de stadions wordt niet verspild.

Liefdadigheidsinstelling herverdeeld ongebruikt voedsel tijdens WK

Wat gebeurt er met etensresten bij een groot internationaal evenement zoals de WK voetbal? In Qatar heeft het organisatiecomité van het toernooi een veelbelovende oplossing bedacht, in samenwerking met de lokale liefdadigheidsinstelling Hifz Alnaema om ervoor te zorgen dat ongebruikt en overtollig voedsel wordt gedoneerd voor herverdeling onder arbeiders en andere begunstigden als onderdeel van de bredere inspanning om voedselverspilling te minimaliseren.

Het programma voor het minimaliseren van voedselverspilling is opgezet naar aanleiding van lessen uit de Arab Cup 2021, waar werd vastgesteld dat biologische producten, inclusief voedsel, een aanzienlijk deel van de totale verspilling uitmaakten. Om te voorkomen dat anderszins veilig, consumeerbaar voedsel wordt weggegooid, is overeengekomen om samen te werken met de lokale experts van Hifz Alnaema, de eerste en oudste voedselbank en voedselterugwinningsprogramma in Qatar, die verantwoordelijk zullen zijn voor het terughalen van overtollig voedsel op 12 locaties, waaronder stadions en fanzones, om te worden herverdeeld onder ontvangers in nood.

Het gezamenlijke programma is niet het eerste samenwerkingsinitiatief tussen Qatar 2022 en Hifz Alnaema, aangezien eerder meer dan 1.400 maaltijden werden gedoneerd en bezorgd tijdens de loting and Congress in maart. Sinds de start van de activiteiten op sommige officiële FIFA Wereldbeker-locaties in oktober 2022, zijn er nog duizenden maaltijden gedoneerd.

Sinds 2008 werkt Hifz Alnaema nauw samen met lokale gemeenschappen om maaltijden van hotels, evenementen en restaurants te recupereren en te herverdelen. Hun visie wordt simpelweg omschreven als "een afvalvrij Qatar" en in de loop der jaren hebben ze hun herverdelingsactiviteiten uitgebreid met kleding, meubels, apparaten, elektronica en andere goederen. Tot op heden heeft Hifz Alnaema meer dan 3,76 miljoen begunstigden geholpen en meer dan 3,8 miljoen maaltijden bezorgd.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-11-2022 18:14 | Bijgewerkt op: 18-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Liefdadigheidsinstelling herverdeelt ongebruikt voedsel tijdens WK'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Lokale liefdadigheidsinstelling herverdeelt ongebruikt voedsel tijdens Wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Het voedsel uit de stadions wordt niet verspild.


Over de auteur van 'Liefdadigheidsinstelling herverdeelt ongebruikt voedsel tijdens WK'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken