Maakt team oranje kans op een WK titel in Qatar?

Het WK voetbal in Qatar staat voor de deur. Maakt team oranje kans op een titel? Heeft bondscoach Louis van Gaal genoeg werk kunnen verzetten voor een memorabel kampioenschap? Als het aan de bookmakers ligt hoeft Nederland maar enkele landen voor zich te dulden. Maar, de bal is en blijft rond. Wat zijn de verwachtingen voor team oranje?

Maakt team oranje kans op een WK titel in Qatar?

Team oranje op de 4e plaats in de favorieten top 10

Niet alleen de bookmakers, maar ook de buitenlandse media sluit team oranje niet uit voor een wereldtitel in Qatar. Volgens de kranten heeft dit alles te maken met de coach, maar ook met het “levendige” spel dat team oranje speelt. Op de lijst met favorieten moet Nederland 3 landen voor zich laten gaan. Dit zijn Spanje, Argentinië en Brazilië als winnaar van het WK.

Andere lijsten plaatsen de oranje leeuwen op plaats 8. Zij willen ook rekening houden met landen als Frankrijk, Engeland en Duitsland. Ook België is volgens de berekeningen en de FIFA ranking een reële kanshebber op een mooie titel tijdens het Wereldkampioenschap. Op de in oktober geüpdate ranglijst staan de Rode Duivels zelfs op een zeer mooie 2e plaats. Iets om rekening mee te houden als je gaat wedden op de voetbalwedstrijden in Qatar. Dat doe je bij voorkeur via een betrouwbare bookmaker. De beste bookmakers voor Nederland vind je op beste-bookmakers.nl.

Welke tegenstanders treft het Nederlands Elftal op het WK?

Als team oranje kans wil maken op een WK titel in Qatar, moet het ook allemaal een beetje meezitten natuurlijk. Als we kijken naar de tegenstanders in de groepsfase heeft Nederland het geluk aan zijn zijde. Team oranje zal daar Senegal treffen als sterkste tegenstander in de pouleronde. Het land staat qua prestaties op een 15e plaats van de 32 landen die meedoen aan het WK. Daarnaast moeten de oranje leeuwen en Louis van Gaal het ook opnemen tegen Qatar en Ecuador. Deze landen bevinden zich qua verzamelde punten een stuk lager op de ranglijst.

Deze sterke punten bieden Nederland kans op een titel

Natuurlijk hoeft niet alles af te hangen van geluk. Team oranje heeft ook een aantal sterke wapens die het kan inzetten. Deze bevinden zich vooral achterin. Met voetballers zoals Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. Naast deze sterke verdedigers heeft de bondscoach nog meer ijzers in het vuur. Ook Aké, Timber en de Ligt kunnen zich op deze positie prima vinden.

Het midden van het veld is sterk, maar binnen team oranje wel iets zwakker als de achterban. Hier vinden we Wijnaldum, die op dit moment geen optimaal wedstrijdritme heeft. Frenkie de Jong heeft ook betere tijden gekend, maar kan de wedstrijd nog altijd naar zijn hand zetten. Dat kan hij samen doen met Berghuis, de Roon, Gravenberch, Klaassen of Koopmeiners. Op de flanken kan team oranje gebruik maken van Dumfries of Daley Blind.

Als spitsen maakt team oranje hoogstwaarschijnlijk gebruik van Depay en Steven Bergwijn. Het sterkste punt van het Nederlands Elftal bevindt zich misschien wel aan de zijlijn. Louis van Gaal heeft ons eerder verrast in 2014. Wellicht gaat dit in Qatar weer gebeuren.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 18-10-2022 20:25 | Bijgewerkt op: 18-10-2022 | Door: Patrick

Deel 'Maakt team oranje kans op een WK titel in Qatar?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Maakt team oranje kans op een titel? Heeft bondscoach Louis van Gaal genoeg werk kunnen verzetten voor een memorabel kampioenschap?


Over de auteur van 'Maakt team oranje kans op een WK titel in Qatar?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.