Mensen met gedragsstoornis kunnen WK 2022 comfortabel volgen

Op het moment dat het eerste voetbalstadion voor het WK 2022 wordt geopend, tijdens de Emir Cup finale, wordt ook een ruimte onthuld waardoor mensen met cognitieve gedragsstoornissen de voetbalwedstrijden op een heel nieuwe manier zullen beleven.

Mensen met gedragsstoornis kunnen WK 2022 comfortabel volgen

De organisatie van het toernooi in Qatar is samen gaan werken met de Ontario Centre voor Special Education (OCSE) om de kamer te ontwikkelen. In deze ruimte kunnen voetbalfans met een beperking de wedstrijd toch op een comfortabele manier ervaren. Cognitieve vaardigheden of vermogens hebben te maken met de mate waarin je in staat bent om kennis en informatie op te nemen en te verwerken. 

De ruimte is ingericht in het Khalifa International Stadion en bevat bijvoorbeeld geluidsdemping, zachte meubels, stemmingsverlichting, relaxte muziek en fel gekleurd speelgoed en apparatuur. Deze features zijn ontworpen om de angst van mensen te managen, zodat ze de wedstrijd in een rustige omgeving kunnen volgen.

"Er was een omgeving nodig die bij kan dragen aan de beleving van voetbal door mensen met een beperking," zei Mariam Al Rashdi, oprichter van de OCSE. "Deze kamer was nooit een eis van de FIFA, maar Qatar vond het nodig dat ook mensen met een cognitieve gedragsstoornis de wedstrijden van het WK 2022 moeten kunnen volgen."

De organisatie in Qatar heeft hiermee weer een doel bereikt in het aanbieden van exclusieve faciliteiten. "Het is onze ambitie om te verzekeren dat voetbal door iedereen gevolgd kan worden, onafhankelijk van hun mogelijkheden. Voetbal is populairder dan ooit in het gastland en alle fans moeten hun favoriete team kunnen zien spelen. Daarbij moeten de gelegenheid om de sfeer te proeven en daaraan bij te dragen voor iedereen hetzelfde zijn."

De organisatie van het WK 2022 is erg druk bezig om faciliteiten te ontwikkelen voor mensen met beperkingen. Dit geeft maar weer eens aan hoe Qatar er naar streeft om toegankelijk te zijn voor iedereen, in iedere sector. Het is hun bedoeling dat een dergelijke ruimte voor mensen met gedragsstoornissen net zo gebruikelijk worden in voetbalstadions dan bijvoorbeeld een toilet of eetgelegenheden.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 05-06-2017 09:30 | Bijgewerkt op: 05-06-2017 | Door: Patrick

Deel 'Mensen met gedragsstoornis kunnen WK 2022 comfortabel volgen'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voetbalfans met een beperking kunnen de wedstrijden van het WK 2022 op een comfortabele manier ervaren in een special ontwikkelde kamer in het stadion.


Over de auteur van 'Mensen met gedragsstoornis kunnen WK 2022 comfortabel volgen'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.