Voetbal bij Ziggo Sport

Met hoeveel gele kaarten is een speler geschorst en wanneer vervallen de kaarten?

Met hoeveel gele kaarten is een speler geschorst en wanneer vervallen de kaarten? Met de inzet zo hoog en de marges zo dun op het WK, maakt het hebben van de beste spelers die beschikbaar zijn en op het veld kunnen strijden een enorm verschil voor teams die goede resultaten willen behalen.

Dat betekent dat spelers zullen proberen te voorkomen dat ze te veel gele kaarten krijgen (ook wel waarschuwingen of boekingen genoemd), aangezien het incasseren van waarschuwingen niet alleen het risico loopt om in een wedstrijd uit het veld te worden gestuurd, maar ook wordt geschorst wegens opeenhoping van gele kaarten (meerdere waarschuwingen krijgen).

Bekijk alle gele/rode kaarten van het WK 2022.

Het Wereldkampioenschap voetbal zal schorsingen door gele kaarten bevatten voor degenen die te veel boekingen verzamelen. Aangezien de FIFA probeert spelers ervan te weerhouden gele kaarten te begaan, zijn er regels voor het verzamelen van gele kaarten tijdens het toernooi in Qatar.

Met hoeveel gele kaarten is een speler geschorst en wanneer vervallen de kaarten?

Hoeveel gele kaarten voor schorsing in WK?

Een speler die twee gele kaarten krijgt tijdens de FIFA Wereldbeker, wordt volgens de FIFA-regels voor het toernooi van 2022 automatisch voor één wedstrijd geschorst wegens het verzamelen van gele kaarten.

Dat activeert opnieuw elke volgende twee gele kaarten, wat betekent dat een speler die vier gele kaarten pakt opnieuw geschorst zal worden voor een nieuwe wedstrijd.

Het maakt niet uit waarvoor de gele kaart wordt gepakt, alleen dat een speler een gele kaart verdient. Het kan gaan om een ​​overtreding, onsportief gedrag, afwijkende meningen, tijdverspilling, handbal of iets anders dat een gele kaart zou opleveren.

Wanneer vervallen de gele kaarten tijdens het WK 2022?

Opeenhoping van gele kaarten wordt wel overgedragen van de groepsfase naar de knock-outfase, wat betekent dat alle gele kaarten die in de groepsfase worden gepakt, meetellen voor de achtste finales en kwartfinales.

De telling wordt echter gereset na de kwartfinales en de lei is schoongeveegd, wat betekent dat deelnemers aan de halve finale niet het risico lopen de finale te missen vanwege gele kaarten.

Alleen een rode kaart in de halve finale, direct of via twee keer geel, zou een speler schorsen voor de finale.

Ten slotte wordt elke schorsing die tijdens het WK 2022 niet kan worden uitgezeten, overgedragen naar de volgende officiële door de FIFA goedgekeurde wedstrijd van dat team.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-12-2022 12:50 | Bijgewerkt op: 09-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Met hoeveel gele kaarten is een speler geschorst en wanneer vervallen de kaarten?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Met hoeveel gele kaarten een schorsing en het vervallen de kaarten. Met 2 gele kaarten is men 1 wedstrijd geschorst. Na de kwartfinale vervallen de kaarten.


Over de auteur van 'Met hoeveel gele kaarten is een speler geschorst en wanneer vervallen de kaarten?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport