Gratis e-Boekhouden.nl

Nederland stuurt wel een afvaardiging van de regering naar Qatar

Nederland gaat wel een afvaardiging van de regering naar het WK 2022 in Qatar sturen, ondanks een motie van kamerlid Karabulut. Dat hebben de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Zorg en Sport in overleg met internationale partners besloten.

Op 25 februari 2021 diende kamerlid Karabulut een motie in om geen afvaardiging van de regering te sturen naar het WK voetbal in Qatar. Zij verzocht de regering eerst in overleg te gaan met andere landen.

Op 10 oktober 2022 heeft het kabinet besloten dat Nederland wel een afvaardiging naar Qatar zal sturen tijdens het Wereldkampioenschap. Door niet te gaan wordt namelijk niet bijgedragen aan het belang van de mensenrechten en arbeidshervorming.

Ook voor de bredere belangen met Qatar is een goede samenwerking van belang. Hierbij valt te denken aan de rol van het gastland in de huidige energiecrisis, het halen van de klimaatdoelstellingen, en de hulp van Qatar bij het overbrengen van Nederlanders uit Afghanistan.

Nederland heeft als doel om de constructief-kritische dialoog met Qatar voort te zetten. Evenals bij andere grote sportevenementen, zal Oranje dus ook dit maal gesteund worden door de overheid en de Koning.

De beslisnota bij Kamerbrief uitvoering motie geen regeringsafvaardiging naar WK Qatar is hier te lezen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-10-2022 11:28 | Bijgewerkt op: 19-10-2022 | Door: Patrick

Deel 'Nederland stuurt wel een afvaardiging van de regering naar Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nederland gaat wel een afvaardiging van de regering naar het WK 2022 in Qatar sturen, ondanks een motie van kamerlid Karabulut.


Over de auteur van 'Nederland stuurt wel een afvaardiging van de regering naar Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl