Voetbal bij Ziggo Sport

Organisatie van WK 2022 ontvangt een ISO certificaat voor duurzaamheid

De organisatie van het WK in Qatar heeft het ICO 20121 certificaat ontvangen voor de duurzaamheid van het evenement. Dit is het eerste Wereldkampioenschap dat het certificaat ontvangt.

ISO 20121 is een internationale standaard die voorwaarden schept over de ontwikkeling en implementatie van een management systeem voor het leveren van een duurzaam evenement. Het certificaat is uitgegeven na een uitvoerig auditproces tijdens de FIFA Arab Cup 2021.

Vanaf het begin is duurzaamheid belangrijk geweest voor de organisatie en nu wordt dat ook door een onafhankelijke internationale organisatie erkend. SGS beoordeelt ook bijvoorbeeld de Olympische Spelen en het French Open tennistoernooi.

Duurzaamheid betekent:

  • Toegankelijke infrastructuur voor minder valide mensen.
  • Minimaliseren van afval en recycling.
  • Duurzame aanbestedingen voor goederen, zoals uniforms van gerecycled materiaal.
  • Sociale en mileu-audits bij leveranciers voor het WK.
  • Rapportages van incidenten tijdens het evenement.

Deze erkenning betekent dat de Duurzaamheid Strategie van de FIFA zijn vruchten heeft afgeworpen. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-06-2022 13:45 | Bijgewerkt op: 19-06-2022 | Door: Patrick

Deel 'Organisatie van WK 2022 ontvangt een ISO certificaat voor duurzaamheid'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De organisatie van het WK in Qatar heeft een ISO-certificaat ontvangen voor duurzaamheid. Dit is het eerste WK voetbal dat het certificaat in ontvangst mag nemen.


Over de auteur van 'Organisatie van WK 2022 ontvangt een ISO certificaat voor duurzaamheid'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport