Oud UEFA voorzitter Platini is verhoord om corruptie rondom WK 2022

In verband met corruptie rondom de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar is voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini opgepakt.

Uiteraard zegt de oud-voetballer onschuldig te zijn, maar de Franse politie heeft hem toch uren ondervraagt. Een woordvoerder verklaart dat Platini niet is gearresteerd of aangeklaagd, maar alleen maar vragen hoefde te beantwoorden.

Platini 4 jaar geschorst

In 2007 werd de Fransman voorzitter van de Europese voetbalbond en in 2015 werd hij voor 8 jaar geschorst door de FIFA. Destijds ontving hij een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro van Sepp Blatter, de toenmalige FIFA-voorzitter. Uiteindelijk werd de schorsing teruggebracht naar 4 jaar.

Bij de toewijzing van het Wereld Kampioenschap aan Qatar heeft Platini zijn voorkeur uitgesproken voor de oliestaat. Daarbij gaan de geruchten dat hij dat gedaan heeft op verzoek van de toenmalige president Nicolas Sarkozy. 

Onderzoek naar corruptie

Uit onderzoek in opdracht van de FIFA zijn geen bewijzen van corruptie naar boven gekomen. Wel zijn er rondom de toewijzing veel onregelmatigheden en onverklaarbare zaken.

De FIFA trok de conclusie dat de toewijzing van het WK 2022 niet over hoefde, waarna hoofdonderzoeker Michael Garcia zijn ontslag indiende.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 20-06-2019 11:00 | Bijgewerkt op: 20-06-2019 | Door: Patrick

Reageer op 'Oud UEFA voorzitter Platini is verhoord om corruptie rondom WK 2022'


Meer reacties tonen


Deel 'Oud UEFA voorzitter Platini is verhoord om corruptie rondom WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In verband met corruptie rondom de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar is voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini opgepakt en verhoord als getuige.