Voetbal bij Ziggo Sport

Overheid wil verandering brengen in de omstandigheden voor bouwvakkers van WK 2022 stadions in Qatar

De ongezouten kritiek is bekend: arbeiders die het gigantische WK-stadions in Qatar aan het bouwen zijn, leven onder erbarmelijke omstandigheden. Maar, vertelt NOS-sportverslaggever Gio Lippens, de lokale overheid wil daar verandering in brengen.

En dus wordt er nu gewerkt aan zogenoemde arbeiderssteden, waar WK-bouwers onder betere omstandigheden kunnen wonen.

Lippens was als Nederlandse voorzitter van de sportjournalistenbond in Qatar voor een congres en kreeg een rondleiding in een van de steden. Er moeten sportfaciliteiten, een bioscoop en zelfs een compleet winkelcentrum komen. 

Maar echt luxe is het ook weer niet: arbeiders moeten hun kamer van 24 vierkante meter delen met drie andere werknemers. En er staat een hek rond de stad. "Men heeft hier gewoon andere opvattingen", legt Lippens uit. En ja, werken in brandende zon met meer dan 40 graden is volgens hem nog steeds aan de orde.

"Je weet dat je besodemieterd wordt", vertelt hij over de rondleiding. "Ze sturen je een kant op die ze graag willen laten zien. Maar het was minder opgepoetst dan ik dacht." 

In totaal zullen er vier steden gebouwd worden, waarin 100.000 mensen elk kunnen wonen. Maar dat is lang niet genoeg voor de 1,8 miljoen arbeiders. Op de vraag waar de overige 1,4 miljoen werknemers moesten slapen, kwam geen antwoord.

Momenteel slapen veel van de arbeiders, vooral afkomstig uit India, Nepal, Sri Lanka, Pakistan en Bangladesh, met zes op zeven man op kleine onhygiënische kamertjes.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-02-2016 00:00 | Bijgewerkt op: 13-02-2016 | Door: Patrick

Deel 'Overheid wil verandering brengen in de omstandigheden voor bouwvakkers van WK 2022 stadions in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Overheid wil verandering brengen in de omstandigheden voor bouwvakkers van WK 2022 stadions in Qatar


Over de auteur van 'Overheid wil verandering brengen in de omstandigheden voor bouwvakkers van WK 2022 stadions in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken