Zorgverzekering vergelijken

Qatar Airways is de nieuwe sponsor van het WK 2022 en de FIFA

Qatar Airways is de nieuwe officiële sponsor van het WK 2022 en de FIFA. Ook stelt de vliegmaatschappij enkele vliegtuigen ter beschikking, als onderdeel van de sponsorovereenkomst die onlangs gesloten is. Door de overeenkomst is Qatar Airways de officiële vliegmaatschappij voor de Confederations Cup 2017, het WK 2018, het WK voor clubteams, het WK 2019 voor vrouwen en het WK 2022 in Qatar.

Qatar Airways is de nieuwe sponsor van het WK 2022 en de FIFA

Als partner van de FIFA heeft Qatar Airways de exclusieve marketing en merkrechten voor de aankomende twee Wereld Kampioenschappen voetbal. Hiermee hoopt het bedrijf meer dan twee biljoen mensen per toernooi te bereiken. Ook zal het visueel goed zichtbaar zijn tijdens de wedstrijden van de genoemde toernooien.

De overeenkomst tussen de FIFA en Qatar Airways is één van de grootste overeenkomsten in de sportwereld en de grootste in de geschiedenis van de vliegmaatschappij. De overeenkomst, die gesloten werd op 7 mei 2017, is onderdeel van de strategie van het bedrijf om in beeld te komen bij grote voetbalclubs en sportevenementen over de wereld. Zo heeft men ook overeenkomsten met Al-Ahli FC uit Saudi-Arabië en FC Barcelona. 

Secretaris generaal Fatma Samoura van de FIFA zei dat de FIFA erg blij is met een partner als Qatar Airways, de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij ter wereld. Aangezien het bedrijf is gevestigd in Qatar, is het de ideale partner om mee te vliegen tijdens het WK voetbal in 2022. Hiermee is de FIFA goed voorbereid op het eerste WK voetbal in het Midden-Oosten. 

"Qatar Airways begrijpt de kracht van de sport om mensen samen te brengen. De FIFA, als overkoepelende organisatie, begrijpt de kracht van de populariteit van voetbal. We kijken er naar uit om overwinningen te vieren met de voetbalfans, die kunnen genieten van 's wereld grootste voetballers", aldus Akbar Al Baker, directeur van Qatar Airways. Uiteraard kijkt hij erg uit naar het WK 2022 in zijn thuisland.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-05-2017 10:00 | Bijgewerkt op: 13-05-2017 | Door: Patrick

Deel 'Qatar Airways is de nieuwe sponsor van het WK 2022 en de FIFA'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar Airways is de nieuwe officiële sponsor van het WK 2022 en de FIFA. Voetbal verbindt mensen over de hele wereld en de vliegmaatschappij draagt daaraan bij.


Over de auteur van 'Qatar Airways is de nieuwe sponsor van het WK 2022 en de FIFA'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport