Voetbal bij Ziggo Sport

Qatar betaalde 783 miljoen euro voor het WK 2022

Qatar heeft honderden miljoenen betaald voor het WK 2022. De FIFA en het gastland hadden al een akkoord, vóórdat het toernooi officieel toegewezen werd.

The Sunday Times meldt dat het Qatarese Al-Jazeera, drie weken voor de toewijzing, een betaling aan de FIFA heeft gedaan van €356 miljoen. Dit was in 2010 het eerste deel van de betaling.

Het tweede deel werd door Qatar betaald in 2014. Het steenrijke gastland betaalde €427 miljoen voor de televisierechten van het WK in 2026 en 2030. De Engelse krant gelooft dit niet en beweert dat het een extra overboeking was om het Wereld Kampioenschap veilig te stellen.

De Wereldvoetbalbond verkoos Qatar boven de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan. 

In een reactie laat de FIFA weten dat de toewijzing in het verleden al uitgebreid onderzocht is, en dat men niets te verbergen heeft voor de autoriteiten.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 11-03-2019 14:15 | Bijgewerkt op: 11-03-2019 | Door: Patrick

Deel 'Qatar betaalde 783 miljoen euro voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar heeft honderden miljoenen betaald voor het WK 2022. De FIFA en het gastland hadden al een akkoord, vóórdat het toernooi officieel toegewezen werd.


Over de auteur van 'Qatar betaalde 783 miljoen euro voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl