Voetbal bij Ziggo Sport

Qatar en de FIFA overleggen voor de eerste keer

De Qatar 2022 Supreme Committee en de FIFA hebben hun eerste bijeenkomst gehad deze week, met leden van beide organisaties die discussiëren over allerlei zaken met betrekking tot het WK voetbal in Qatar in 2022.

De delegatie van de FIFA bestond uit Competitie Directeur Mustapha Fahmy, Marketing Directeur Thierry Weil, TV Directeur Niclas Ericscon en Communicatie en Publiciteit Directeur Walter de Gregorio. De Qatar 2022 Supreme Committee stond onder leiding van de Secretaris Generaal Hassan Al Thawadi. Zij hielden een aantal presentaties over de verschillende projecten die Qatar zal gaan opzetten richting het WK 2022.

De bijeenkomst was het eerste bezoek van de FIFA aan Qatar sinds de biedprocedure voor de toewijzing van het WK voetbal. Fahmy gaf aan onder de indruk te zijn van de voorbereidingen die Qatar in deze fase al heeft getroffen. Volgens hem is de Qatar 2022 Supreme Committee erg enthousiast en toegewijd om van het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 iets perfects te maken, zodat het eerste WK voetbal in het Midden Oosten onvergetelijk wordt.

Thawadi zei blij te zijn met het bezoek van de FIFA en hun aandacht voor de eerste presentaties. De bijeenkomst is volgens hem van groot belang voor het verdere proces richting het WK 2022, zodat alle neuzen dezelfde kant op staan. Qatar hecht een groot belang aan een goede voorbereiding, ook al ligt het WK in Qatar nog 10 jaar in de toekomst. Bijeenkomsten dragen bij aan een goede fundering voor de rest van de organisatie.

Andere belanghebbenden die deelnamen aan de presentaties waren afgevaardigden van New Doha International Airport, Qatar Rail, de Gulf Organisation voor Research en Development, Qatar Foundation en Qatar's Central Planning Office. Het team van de FIFA bracht ook een bezoek aan diverse belangrijke plaatsen in het gastland, inclusief de Aspire Academy For Sports Excellence en de nieuwe Qatar National Convenyion Centre. Dit laatste gebouw is een belangrijk element tijdens het WK 2022 in Qatar.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-03-2012 15:00 | Bijgewerkt op: 01-03-2012 | Door: Patrick

Deel 'Qatar en de FIFA overleggen voor de eerste keer'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Qatar 2022 Supreme Committee en de FIFA hebben hun eerste bijeenkomst gehad. Er werden presentaties gehouden over de projecten van het WK voetbal in 2022.


Over de auteur van 'Qatar en de FIFA overleggen voor de eerste keer'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport