Qatar en de KNVB ontwikkelen samen het vrouwenvoetbal

Toonaangevende voetbalorganisaties in Qatar hebben de krachten gebundeld met de KNVB om vrouwelijke trainers op te leiden.

Maar liefst 45 deelneemsters ontvingen een certificaat voor het coachen tijdens een opleiding georganiseerd door de Qatar Foorball Association (QFA), de Qatar Women's Sports Committee (QWSC) en de KNVB.

Johan van Geijn, specialist van de International CSR Partnerships, zei dat de Nederlandse voetbalbond erg blij is met de gediplomeerde trainsters en de vooruitgang die ze geboekt hebben. 

Al Ansari, secretaris van de QFA, zei dat de Qatarese vrouwen veel kunnen leren van het succes van het heren- en damesvoetbal van Nederland. Met hulp van de Oranje coaches wil Qatar het vrouwenvoetbal in eigen land op de kaart zetten.

Deze cursus is al de derde keer dat beide partijen samenwerkten aan de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Qatar. In april 2018 organiseerde de KNVB en het QWSC een trainingscursus in samenwerking met EVO Soccer.

Eind 2018 werd een opfrissingscursus gehouden in de hoofdstad Doha. De KNVB deelde de ervaringen die het opgedaan heeft nadat Oranje Europees Kampioen werd in 2017. 

De ontwikkeling van het vrouwenvoetbal is onderdeel van de missie van Qatar; men gebruikt de kracht van sport om de levens in het Midden Oosten en Azië een positieve impuls te geven.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-05-2019 15:00 | Bijgewerkt op: 09-05-2019 | Door: Patrick

Deel 'Qatar en de KNVB ontwikkelen samen het vrouwenvoetbal'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voetbalorganisaties uit Qatar en Nederland werken samen om vrouwelijke trainers op te leiden. De ontwikkeling van vrouwenvoetbal is onderdeel van de missie.


Over de auteur van 'Qatar en de KNVB ontwikkelen samen het vrouwenvoetbal'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.