Voetbal bij Ziggo Sport

Qatar geeft in Eindhoven uitleg over problemen rondom het WK 2022

Qatar is gastland voor het WK 2022, maar de organisatie krijgt veel kritiek te verduren. Daarom is de prins van het steenrijke land naar Nederland gekomen om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Op dinsdag 28 november 2017 was prins Hassan Al-Thawadi in Eindhoven om de pers te woord te staan. De prins is het boegbeeld van het Wereld Kampioenschap voetbal in Qatar. Hij heeft in Engeland gestudeerd en curussen gehad in het marketingvak.

Qatar geeft in Eindhoven uitleg over problemen rondom het WK 2022

Het voetbalevenement in Qatar zal bol staan van de high-tech en luxe. Voetbalfans krijgen de kans om de gastvrijheid en de Arabische cultuur te ervaren in peperdure stadions. Toch heeft de organisatie de grootste moeite om de grote problemen achter de schermen te houden.

Bij de bouw van de voetbalstadions zijn tientallen doden gevallen, alhoewel Qatar slechts een paar doden heeft bevestigd. Ook is er bij de toewijzing van het WK voetbal aan het land sprake geweest van omkoping. Daarnaast leeft het gastland momenteel in crisis met de buurlanden.

Mocht Nederland zich kwalificeren voor het WK 2022, dan zullen de mensen uit Qatar moeite hebben met de bezoekende supporters. Onze cultuur met bier, acceptatie van diverse seksuele geaardheden en uitbundige feesten past niet in de kleine oliestaat. Desondanks is iedereen volgens Al-Thawadi welkom, maar moeten de gasten zich wel aanpassen aan de normen en waarden van Qatar. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 11-12-2017 15:15 | Bijgewerkt op: 11-12-2017 | Door: Patrick

Deel 'Qatar geeft in Eindhoven uitleg over problemen rondom het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar is gastland voor het WK 2022, maar krijgt veel kritiek te verduren. Daarom is de prins naar Nederland gekomen om uitleg te geven over de problemen.


Over de auteur van 'Qatar geeft in Eindhoven uitleg over problemen rondom het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken