Voetbal bij Ziggo Sport

Qatar geeft wekelijks 500 miljoen dollar uit voor het WK 2022

Qatar geeft elke week $ 500 miljoen uit voor het WK voetbal in 2022. Dinsdag bracht de minister van Financiën deze grote uitgavepost naar buiten. Slechts enkele journalisten waren hiervoor uitgenodigd, waarbij ze te horen kregen dat deze miljoenen nuttig besteed zijn.

Qatar geeft wekelijks 500 miljoen dollar uit voor het WK 2022

De grote investeringen worden gedaan om de infrastructuur te verbeteren, met het oog op het WK 2022 in Qatar. Wekelijks zal er met geld gesmeten worden, naar verwachting tot in het jaar 2021. Hierdoor komt de totale investering op ongeveer $ 200 miljard.

De investeringen worden niet alleen gedaan voor de voetbalstadions, maar ook voor wegen, spoorlijnen, vliegvelden en havens. Minister Ali Shareef Al-Emadi geeft aan dat 90% van alle contracten voor werkzaamheden voor het WK al zijn toegekend. Qatar is goed op weg om alles ruim voor de openingswedstrijd gereed te hebben.

Ondanks dat het gastland te maken heeft met een fors begrotingstekort ($ 12 miljard), kan er volgens de minister niet bespaard worden op uitgaven voor het WK 2022.

Qatar is het eerste land in het Midden-Oosten dat het Wereld Kampioenschap voetbal mag organiseren. Het WK 2022 wordt het 22e WK ooit.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 08-02-2017 20:30 | Bijgewerkt op: 08-02-2017 | Door: Patrick

Deel 'Qatar geeft wekelijks 500 miljoen dollar uit voor het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar geeft elke week $500 miljoen uit voor het WK 2022. Grote investeringen worden gedaan om de infrastructuur te verbeteren, zoals voetbalstadions en wegen.


Over de auteur van 'Qatar geeft wekelijks 500 miljoen dollar uit voor het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken