Qatar is een van de landen die heeft geboden op de organisatie van het WK 2022

Qatar is één van de landen die heeft geboden op de organisatie van het WK 2022. Een Wereld Kampioenschap voetbal in Qatar wordt het eerste wereldwijde sportevenement ooit in het Midden Oosten. Qatar ligt in het midden van het Midden Oosten en is bereikbaar voor alle voetbalfans van over de gehele wereld. Door het WK 2022 in Qatar te houden, wordt de voetbalsport populair bij meer dan 435 miljoen mensen uit het Midden Oosten. Qatar garandeert dat iedereen de wedstrijden op de juiste tijden kan volgen via internet en tv.

Het WK 2022 in Qatar zal compact zijn en dat heeft voordelen voor de fans, de FIFA en het milieu. Door de compacte wedstrijdplanning hoeven voetbalfans niet ver en vaak te reizen, waardoor men geld bespaard. Ook wordt het milieu hierdoor minder aangetast. Vernieuwende technologieën en geavanceerde faciliteiten zullen worden gebouwd, zodat voetballers en supporters het WK 2022 kunnen beleven in een koele omgeving.

Qatar zal eco-vriendelijke technologieën ontwikkelen en gebruiken voor de stadions van het WK 2022. Deze technologieën kunnen vervolgens ook door andere landen gebruikt worden. Na het WK 2022 worden de gebouwde stadions verkleind in grootte, waarna ze gebruikt zullen worden als permanente stadions voor regionale clubs. Delen van het stadion zullen als afzonderlijke modules ook gebruikt kunnen worden door andere landen in Azië.

Voetbalfans van over de hele wereld zullen de magie ervaren van de traditionele Arabische gastvrijheid. Men zal Qatar na afloop verlaten met een nieuw beeld over het Midden Oosten. Het WK 2022 in Qatar brengt mensen van alle continenten bij elkaar, waardoor men elkaar beter zal begrijpen. Dit past perfect bij de slogan van de FIFA: For the Game; for the World.

Lees hier meer over de toewijzing van het WK 2022.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 03-12-2009 00:00 | Bijgewerkt op: 03-12-2009 | Door: Patrick

Reageer op 'Qatar is een van de landen die heeft geboden op de organisatie van het WK 2022'


Meer reacties tonen


Deel 'Qatar is een van de landen die heeft geboden op de organisatie van het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar is een van de landen die heeft geboden op de organisatie van het WK 2022