Zorgverzekering vergelijken

Qatar is op schema met nog 1000 dagen tot het WK 2022

Over exact 1.000 dagen komt de wereld weer bijeen voor de grootste voetbalshow ter wereld - in de meest unieke setting tot nu toe. Het compacte karakter van de eerste Wereld Kampioenschap voetbal in het Midden-Oosten en de Arabische wereld zorgt ervoor dat voetbalfans van alle 32 deelnemende landen altijd binnen korte afstand zijn van de acht stadions.

Qatar is op schema met nog 1000 dagen tot het WK 2022

Hoewel het langverwachte toernooi nog steeds ver weg lijkt, zijn al 136 van de 900 kwalificatiewedstrijden gespeeld. Twee stadions zijn volledig operationeel in de hoofdstad Doha: Khalifa International en Al Janoub. Nog drie locaties, Education City, Al Rayyan en Al Bayt, worden dit jaar geopend en de resterende drie zullen ruim voor het toernooi gereed zijn.

Er zijn ook gloednieuwe metrolijnen afgeleverd die met succes meer dan 50.000 fans over drie wedstrijden vervoerd hebben tijdens het WK voor clubs 2019 in Qatar. Nieuwe wegen en trainingslocaties worden voltooid, de luchthaven wordt uitgebreid en permanente en tijdelijke accommodaties zullen worden opgeleverd.

“Met 1.000 dagen te gaan staat Qatar waar nog geen andere gastheer eerder was. Qatar wil de wereld verbazen en is op de goede weg om dit te bereiken ”, aldus FIFA-voorzitter Gianni Infantino. “Het WK 2022 zal een doorbraak zijn vanuit een sociaal en cultureel perspectief. Het opent de deuren van deze voetbalgekke regio, biedt een nieuw perspectief voor de lokale bevolking en buitenlanders, brengt mensen samen en dient als een hulpmiddel voor gemeenschappelijk begrip. "

Als het gaat om de voorbereiding op het toernooi, hebben Qatar en de FIFA lessen geleerd uit het WK voor clubteams, die vorig jaar in december werd gehouden in het gastland. Later, in 2020, komt hetzelfde toernooi wederom naar het land. 50.000 internationale fans bezochten het land en de officiële fanzone verwelkomde 43.000 bezoekers.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 25-02-2020 20:07 | Bijgewerkt op: 25-02-2020 | Door: Patrick

Deel 'Qatar is op schema met nog 1000 dagen tot het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK 2022 in Qatar begint over 1.000 dagen. Het gastland is op schema met de bouw van de stadions en de aanleg van wegen, metrolijnen en treinsporen.


Over de auteur van 'Qatar is op schema met nog 1000 dagen tot het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport