Zorgverzekering vergelijken

Qatar is verkozen tot organisator van het WK 2022 Nederland en Belgie zijn niet verkozen tot gastland

Qatar is verkozen tot organisator van het WK 2022. FIFA president Josept Blatter kondigde op 2 december 2010 de resultaten van de stemronden aan in het Messe in Zurich. Leden van het Executive Committee van de FIFA mochten stemmen op verschillende landen, waaronder Nederland en België. De FIFA is er trots op dat het Wereld Kampioenschap voetbal in 2022 naar een nieuw land en zelfs een nieuw continent gaat komen. Blatter gaf aan dat dit een nieuwe stap is in de ontwikkeling van de voetbalsport.

Later prees Blatter de landen die de organisatie net gemist hadden. Hij gaf een groot compliment aan alle biedende landen voor het grote werk dat ze verzet hebben en voor de positieve boodschap die men afgaf. Alle landen hebben begrepen dat voetbal meer is dan slechts een spel. Voetbal draait niet alleen om winnen, het is de school van het leven waar je moet leren verliezen.

Naast Nederland en België waren ook Engeland, Spanje en Portugal, Australië, Zuid-Korea, Japan, VS en Rusland in de race voor de organisatie van het WK 2022. De VS (1994), Japan en Zuid-Korea (2002) hebben eerder het Wereld Kampioenschap georganiseerd.

Sheikh Mohammed bin Hamad Al-Thanix gaf te kennen dat hij erg vereerd is om het WK 2022 te mogen organiseren in Qatar. Hij zei dat Qatar aan alle hoge verwachtingen zal voldoen. "Dank u voor het geloven in verandering, voor het uitbreiden van het spel en voor het geven van een kans aan Qatar. Jullie zullen trots op ons en op het gehele Midden-Oosten zijn."

De bekendmaking van het gastland van het WK 2022 is één van de grootste mediaevenementen in Zwitserland. Er waren meer dan 70 tv-stations met 1.000 reporters aanwezig om live verslag te doen in het Zurich Exhibition Centre.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-12-2010 00:00 | Bijgewerkt op: 02-12-2010 | Door: Patrick

Deel 'Qatar is verkozen tot organisator van het WK 2022 Nederland en Belgie zijn niet verkozen tot gastland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar is verkozen tot organisator van het WK 2022, Nederland en Belgie zijn niet verkozen tot gastland


Over de auteur van 'Qatar is verkozen tot organisator van het WK 2022 Nederland en Belgie zijn niet verkozen tot gastland'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken