Gratis e-Boekhouden.nl

Qatar snijdt in het budget voor de stadions van het WK 2022

Qatar heeft het mes gezet in het budget voor de organisatie van het WK 2022. Het golfstaatje gaat 40% - 50% minder dan oorspronkelijk begroot besteden aan de huisvesting van het voetbaltoernooi. Hassan Al Thawadi, die de leiding heeft over het project, laat weten dat dit al het plan was.

"We wilden ervoor zorgen dat er een financiële basis was met betrekking tot de infrastructuur voor het WK. Daarom hebben we vroeg een budget gemaakt, waarbij het plan was om deze te verkleinen aangezien de markt en het project steeds duidelijker zouden worden en we dus het definitieve plaatje in kaart konden brengen", aldus Al Thawadi.

Al Thawadi verwacht nu dat de organisatie van het WK Qatar tussen de 8 en 10 miljard dollar gaat kosten. De bezuinigingen hebben vooral gevolgen voor de stadionbouw. Volgens het bid van Qatar zou het WK in twaalf stadions worden gespeeld, maar mits de FIFA ermee akkoord gaat, wordt dit aantal teruggebracht tot acht. Qatar bouwt zeven nieuwe stadions, één al bestaand complex wordt gerenoveerd.

Wereldwijd dalen de olie- en gasprijzen, al heeft dat volgens Al Thawadi niets te maken met de inkrimping van het budget. "Dit was al vanaf dag één het plan", besluit Al Thawadi.

Qatar snijdt in het budget voor de stadions van het WK 2022

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-04-2017 10:15 | Bijgewerkt op: 01-04-2017 | Door: Patrick

Deel 'Qatar snijdt in het budget voor de stadions van het WK 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Qatar snijdt in het budget voor de stadions van het WK 2022, waarbij 40%-50% minder uitgegeven zal gaan worden. Mogelijk worden slechts 7 stadions gebouwd.


Over de auteur van 'Qatar snijdt in het budget voor de stadions van het WK 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken