Zorgverzekering vergelijken

Record aan kijkcijfers op tv voor het Wereldkampioenschap 2022

Het Wereldkampioenschap 2022 in Qatar blijft tv-kijkers over de hele wereld boeien met recordcijfers in meerdere markten.

Japan - Costa Rica: 36,37 miljoen kijkers in Japan

In Japan trok de groepswedstrijd tussen Japan en Costa Rica op zondag 27 november gemiddeld 36,37 miljoen kijkers. Dit overtrof het publiek van hun ongelooflijke comeback tegen Duitsland in hun toernooiopener met meer dan 10 miljoen en was 74% hoger dan het gemiddelde binnenlandse publiek in de groepsfase tijdens de FIFA Wereldbeker in 2018.

Zuid-Korea - Uruguay: 11,14 miljoen kijkers in Zuid-Korea

Op donderdag 24 november keken in Zuid-Korea 11,14 miljoen mensen naar de opener van het toernooi tegen Uruguay. De uitzending zag een toename van 97% in tv-kijkers in vergelijking met het gemiddelde voor groepsfasewedstrijden op het WK in Brazilië in 2014; 18% hoger dan bij Rusland 2018.

Spanje - Duitsland: 11,9 miljoen kijkers

Fans in Europa kijken ook massaal naar de tweede ronde van de groepsfasewedstrijden. Op zondag 28 november zag 65% van de tv-kijkers in Spanje La Roja het opnemen tegen Duitsland in een van de meest verwachte games van het toernooi tot nu toe.

11,9 miljoen was het gecombineerde publiek van de uitzending van Spanje - Duitsland op La1 en GOL MUNDIAL, meer dan het publiek van elke groepsfasewedstrijd voor het WK in 2018.

Nederland - Ecuador: 76,6% van alle tv-kijkers in Nederland

Ongelooflijk genoeg was meer dan driekwart (76,6%) van alle tv-kijkers in Nederland getuige van Cody Gakpo's wonderbaarlijke uithaal in hun 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Dit was het hoogste tv-publiek in het land in 2022 en groter dan welke wedstrijd dan ook tijdens de FIFA Wereldbeker in 2018.

Frankrijk - Denemarken: 11,6 miljoen kijkers in Frankrijk

In Frankrijk werd de ontmoeting van Les Bleus met Denemarken uitgezonden op TF1. Met een gemiddeld publiek van 11,6 miljoen kijkers bereikte het programmapubliek een hoogtepunt in de laatste minuten van de wedstrijd toen 14,56 miljoen Kylian Mbappé een late winnaar zagen scoren. Dit was tot nu toe het hoogste hoogtepunt van het toernooi in Frankrijk en versloeg 14 miljoen kijkers tijdens de openingswedstrijd van Frankrijk tegen Australië.

Portugal - Uruguay: 5,35 miljoen kijkers in Portugal

De wedstrijd van Portugal met Uruguay op maandag 28 november was het hoogste tv-publiek in Portugal voor een FIFA Wereldbeker-wedstrijd ooit. In totaal 5,35 miljoen kijkers in Portugal keken minstens één minuut naar het duel terwijl het team doorging naar de knock-outfase. De dekking had een kijkersaandeel van 69,5%, aangezien A Seleção hun tweede overwinning behaalde in evenveel wedstrijden op het toernooi. Meer dan 80% van het Portugese tv-landschap heeft nu minstens één minuut van de verslaggeving van het toernooi bekeken.

Verenigde Staten - Engeland: 19,65 miljoen kijkers in de VS

Daarnaast blijft de belangstelling voor het mooie spel in de Verenigde Staten groeien en worden er voortdurend nieuwe records verbroken. De Engelstalige verslaggeving van de ontmoeting tussen de VS en Engeland op vrijdag 25 november was de meest bekeken mannenvoetbalwedstrijd ooit op de Amerikaanse televisie, met een piekpubliek van 19,65 miljoen kijkers op FOX.

NBC-Universal's Spaanstalige verslaggeving van de wedstrijd op Telemundo was de op een na meest bekeken Wereldbeker groepsfasewedstrijd met een Amerikaans team in de Spaanstalige geschiedenis.

Argentinië - Mexico: 20,96 miljoen kijkers

De volgende dag, toen Argentinië en Mexico elkaar ontmoetten in een cruciaal gelijkspel in Groep C, was de Telemundo-uitzending in de VS de meest bekeken WK groepsfase-wedstrijd in de Spaanstalige geschiedenis van het land, en de op een na grootste van alle etappes. ooit. Ondertussen, in Mexico, dekking van dezelfde wedstrijd leverde een nationaal publiek van 20,96 miljoen kijkers op. Het gecombineerde aandeel van drie kanalen die de game uitzenden, was 67,9%. Dit was hoger dan de hoogste gecombineerde beoordeling in het gebied voor elke wedstrijd van de editie in 2018.

Canada - Kroatië: 4,33 miljoen kijkers in Canada

Bovendien was het gemiddelde publiek in Canada voor hun make-or-break-gelijkspel met Kroatië 4,33 miljoen, met een aandeel van 68,4%. Dit was 17% hoger dan de openingswedstrijd van Canada en 12% hoger dan het gecombineerde hoogste publiek in het gebied voor het toernooi van 2018.

Argentinië - Mexico: 8,48 miljoen kijkers

Passie voor het spel in Zuid-Amerika kent geen grenzen met fans die, niet verwonderlijk, net zo betrokken zijn als altijd. In Argentinië was het gemiddelde publiek voor de tweevoudig winnaars van de Wereldbeker in hun cruciale wedstrijd met Mexico 8,48 miljoen; het leveren van een geweldig kijkersaandeel van 81,3%. Het programmapubliek was het hoogste van het toernooi tot nu toe in het land en 5% hoger dan zowel hun eerste wedstrijd tegen Saoedi-Arabië als het gemiddelde publiek voor hun groepsfasewedstrijden tijdens de FIFA Wereldbeker 2018.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 03-12-2022 13:16 | Bijgewerkt op: 03-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Record aan kijkcijfers op tv voor het Wereldkampioenschap 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het WK 2022 in Qatar trekt een record aantal tv-kijkers in meerdere landen. 76,6% van alle tv-kijkers in Nederland keek naar het duel met Ecuador.


Over de auteur van 'Record aan kijkcijfers op tv voor het Wereldkampioenschap 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport