Gratis e-Boekhouden.nl

Ruim 6500 doden bij de bouw van stadions afgelopen 10 jaar

Bij de bouw van de voetbalstadions in Qatar zijn al ruim 6.500 arbeiders overleden. Dit hoge aantal doden is het gevolg van de moderne slavenarbeid in het gastland voor het WK voetbal in 2022.

Volgens de Engelse krant The Guardian komen de slachtoffers uit India, Pakistan, Nepal, Sri Lanka en Bangladesh. De doden zijn de afgelopen 10 jaar gevallen bij het bouwen aan de stadions, die vóór 2022 klaar moeten zijn.

Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk nog hoger, aangezien niet alle gegevens uit alle landen onderzocht zijn. Ook is het niet bekend waar de mensen precies overleden, evenals de doodsoorzaak. Toch bestaat het vermoeden dat de extreme hitte de grootste boosdoener is.

Qatar krijgt al sinds de toewijzing kritiek over de behandeling van gastarbeiders. De afgelopen jaren hebben miljoenen werknemers gewerkt in de oliestaat, en 6.500 doden wordt niet als abnormaal gezien.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 23-02-2021 19:00 | Bijgewerkt op: 23-02-2021 | Door: Patrick

Deel 'Ruim 6500 doden bij de bouw van stadions afgelopen 10 jaar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Ruim 6.500 arbeiders zijn overleden bij de bouw van de voetbalstadions in Qatar. De afgelopen 10 jaar werkten miljoenen mensen aan het komende WK voetbal.


Over de auteur van 'Ruim 6500 doden bij de bouw van stadions afgelopen 10 jaar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken