Rutte Gullit Cruijff en Hiddink presenteren het bod op de organisatie van het WK 2022 in Nederland en Belgie

Bekende mensen uit de sport, politiek en maatschappij komen deze dagen bij elkaar in Zürich voor twee dagen van presentaties. Alle biedende landen presenteren hun plannen om de organisatie van het WK 2022 binnen te halen.

Op woensdag 1 december 2010 zullen 5 kandidaten hun presentaties houden. Het Australische bod wordt gepresenteerd door Quentin Bryce (Governeur-Generaal) en Elle Macpherson (topmodel). Zuid-Korea is vertegenwoordigd door Hwang Sik Kim (eerste minister) en Park Ji-Sung (voetballer).

Sheikh Hamad bin Khalifa Al-Thani vertegenwoordigd Qatar, gesteund door Bora Milutinovic (bondscoach) als ambassadeur. Het bod van de Verenigde Staten wordt gepresenteerd door niemand minder dan Bill Clinton (voormalig president) en Morgan Freeman (acteur), maar ook door Landon Donovan (voetballer). Junji Ogura vertegenwoordigt het bod van Japan.

Op donderdag 2 december 2010 mogen Nederland en België als eerste hun plannen voor het WK 2022 presenteren. Nederland is vertegenwoordigd door Mark Rutte (eerste minister), Ruud Gullit, Johan Cruijff (voetballers) en Guus Hiddink (bondscoach). België is vertegenwoordigd door Yves Laterme (eerste minister) en Jean-Marie Pfaff (bondscoach).

Het Engelse team bestaat uit Prins William, David Cameron (eerste minister) en David Beckham (voormalig voetballer). Igor Shuvalov (eerste minister), Anna Netrebko (operazangeres) en Andrey Arshavin (voetballer) proberen de organisatie van het WK 2022 voor Rusland binnen te slepen. Spanje en Portugal zijn vertegenwoordigd door Jose Socrates (eerste minister), Jose Luis Rodriguez Zapatero (president) en Iker Casillas (voetballer).

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-12-2010 00:00 | Bijgewerkt op: 01-12-2010 | Door: Patrick

Deel 'Rutte Gullit Cruijff en Hiddink presenteren het bod op de organisatie van het WK 2022 in Nederland en Belgie'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Rutte, Gullit, Cruijff en Hiddink presenteren het bod op de organisatie van het WK 2022 in Nederland en Belgie


Over de auteur van 'Rutte Gullit Cruijff en Hiddink presenteren het bod op de organisatie van het WK 2022 in Nederland en Belgie'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.