Gratis e-Boekhouden.nl

Sponsoren zien geen reden FIFA te verlaten na omstreden rapport over arbeiders van het WK 2022 in Qatar

Drie van de zes belangrijkste sponsoren van de FIFA zien geen reden de samenwerking met de wereldvoetbalbond te beëindigen naar aanleiding van het bekritiseerde corruptierapport rond de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022.

Adidas, Coca-Cola en Hyundai laten weten er vertrouwen in te hebben dat de FIFA de problemen rond het onderzoek oplost.

Coca-Cola ziet wel de gevaren van de beeldvorming over de bond. "Alles dat afleidt van de missie en de idealen van de FIFA is een zorg voor ons", luidt de verklaring van de frisdrankproducent.

"De huidige toon rond het onderzoek is teleurstellend. Onze verwachting is dat dit snel wordt opgelost op een transparante en efficiënte manier."

Discussiëren

Sportmerk Adidas wil de mening over het onderzoek alleen met de FIFA zelf bespreken. "Zij moeten hier commentaar op geven en we discussiëren dat rechtstreeks met hen."

Hyundai Nederland heeft zich 'op positieve wijze aan de voetbalsport verbonden' en zet zich in voor 'sportiviteit, respect en verbroedering'. De autoproducent laat het beheer van de sponsoring over aan de internationale tak.

"Wij zijn ervan overtuigd dat ze alle ontwikkelingen rondom de FIFA volgen en waar nodig met hen bespreken. In Nederland vertrouwen we op hun oordeel, maar zijn we niet in de positie om in te gaan op politieke zaken, noch op kwesties die betrekking hebben op sportorganisaties."

VISA, Emirates en Sony zijn de andere drie belangrijkste partners van de FIFA. De luchtvaartmaatschappij heeft al aangegeven na dit jaar te stoppen omdat het nieuwe aanbod van de bond niet naar wens was. De elektronicafabrikant denkt nog na over verlenging van het aflopende contract.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 22-11-2014 00:00 | Bijgewerkt op: 22-11-2014 | Door: Patrick

Deel 'Sponsoren zien geen reden FIFA te verlaten na omstreden rapport over arbeiders van het WK 2022 in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Sponsoren zien geen reden FIFA te verlaten na omstreden rapport over arbeiders van het WK 2022 in Qatar


Over de auteur van 'Sponsoren zien geen reden FIFA te verlaten na omstreden rapport over arbeiders van het WK 2022 in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken