Zorgverzekering vergelijken

Stadions van WK Qatar 2022

Het WK staat voor de deur. Qatar heeft het voorrecht gekregen om het WK in 2022 te organiseren en het heeft grote stappen gezet om dit evenement te organiseren zoals we nog nooit eerder hebben gezien. De voetbalstadions die worden gebouwd, zijn van de grond af aan gebouwd met het oog op economische en ecologisch duurzaamheid. Isolatie zoals pir platen met osb zou hier een onderdeel van kunnen worden. Volgens Hassan Al Thawadi, secretaris-generaal van het Supreme Committee for Delivery and Legacy, “is Qatar toegewijd aan het leveren van de eerste klimaatneutrale FIFA World Cup.

Stadions van WK Qatar 2022

Dat betekent dat alle infrastructuurprojecten, inclusief de acht stadions, moeten voldoen aan strenge duurzaamheidseisen.” Het belangrijkste doel van deze evenementenplanners is om via dit evenement een ecosysteem te creëren waardoor het land kan blijven profiteren van deze stadions, lang nadat het WK voorbij is. De organisatoren willen hiermee toekomstige WK-hosts inspireren om dit voorbeeld te volgen op het gebied van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Stadion Ontwerp

De stadions zijn gebouwd met energiebesparing en recycleerbaarheid van materialen als belangrijkste aandachtspunten. Veel van de materialen die in de bouw worden gebruikt, zijn grotendeels recyclebaar en de methoden die worden gebruikt om deze materialen te maken, zijn milieuvriendelijk. Een van hun grootste stadions, het Al Bayt Stadium, gebruikt zonne-energie om het overgrote deel van de verlichting in de stadions van stroom te voorzien. De Al Rayyan- en het Al Janoubstadion zijn daarentegen gerenoveerd met hergebruikt en gerecycled materiaal van meer dan 90% van de componenten van de vorige stadions.

Andere infrastructuur inspanningen

De inspanningen voor het WK 2022 in Qatar zijn niet allemaal volledig gericht op het bouwen van stadions. Afgezien van de acht milieuvriendelijke stadions die werden gebouwd, werken ze aan een nieuwe luchthaven, een metrostation en nieuwe wegen om de verwachte nieuwkomers in de stad te huisvesten. Alle acht stadions zijn aangesloten op het nieuwe openbaar vervoernetwerk. De nieuwe Doha-metro en de shuttlebussen zijn milieuvriendelijke metro's die aansluiten op de stadions, samen met de tram systemen die aansluiten op Education City Stadium en Lusail Stadium.

Isolatie gebruiken voor energiebesparing

Het ontwerp van de stadions is gebouwd met het oog op een energie-efficiëntie van minimaal 40%. Dit wordt onder meer bereikt door thermische energie te besparen door middel van isolatie zoals gipsplaten met isolatie voor woningen gebruikt worden. De gebouwen worden volgens deskundig overleg geïsoleerd om de warmte-inname tot een minimum te beperken. Het bespaart dus een aanzienlijke hoeveelheid energie die anders naar koelsystemen zou zijn gegaan. Daarnaast wordt isolatie toegepast om een ​​gewenst effect op de akoestiek rond de stadions, hallen en gangen te verkrijgen. Dit was een grote stap waarbij ze wisten dat ze deze moesten nemen, aangezien Qatar bekend staat als een land met een gevarieerd klimaat. Gebieden rond de kust staan ​​bekend als relatief vochtig, dus vochtisolatie moet worden overwogen. In het binnenland is het klimaat echter veel heter, dus moet rekening worden gehouden met warmte-isolatie. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 28-04-2022 20:53 | Bijgewerkt op: 28-04-2022 | Door: Patrick

Deel 'Stadions van WK Qatar 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De voetbalstadions die worden gebouwd, zijn van de grond af aan gebouwd met het oog op economische en ecologisch duurzaamheid.


Over de auteur van 'Stadions van WK Qatar 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport