Voetbal bij Ziggo Sport

Stéphanie Frappart wordt de eerste vrouw die een WK-wedstrijd zal fluiten

Stéphanie Frappart wordt de eerste vrouw die een WK-wedstrijd zal fluiten, als ze het veld betreedt voor de wedstrijd tussen Costa Rica en Duitsland. De Franse scheidsrechter was een van de 3 vrouwen die waren geselecteerd om deel te nemen aan het WK in Qatar. 

Frappart staat sinds 2009 op de internationale scheidsrechterslijst van de FIFA. De WK-scheidsrechter begon echter in de lagere divisies van het Franse voetbal. Naar verluidt begon ze op 13-jarige leeftijd te leiden. Toen ze door de gelederen van het Franse voetbal klom, werd ze ook de eerste vrouw die scheidsrechter was in de Ligue 2 en Ligue 1. 

Ze maakte haar eerste optreden in de Ligue 1 in 2019. In iets meer dan 3 jaar tijd heeft ze niet alleen de hoogste divisie van het Franse voetbal bereikt, maar was ze ook de eerste vrouw die leiding gaf aan een UEFA Champions League-wedstrijd tussen Juventus en Dynamo Kiev.

Bekijk alle scheidsrechters op het WK 2022.

Hoewel dit een historische prestatie is, spreekt haar cv voor zich. Haar prestaties omvatten bijvoorbeeld ook World's Best Woman Referee in 2019, 2020 en 2022. 

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 29-11-2022 21:46 | Bijgewerkt op: 29-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Stéphanie Frappart wordt de eerste vrouw die een WK-wedstrijd zal fluiten'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Stéphanie Frappart wordt de eerste vrouw die een WK-wedstrijd zal fluiten. Ze is door de FIFA aangewezen om het duel Costa Rica - Duitsland te leiden.


Over de auteur van 'Stéphanie Frappart wordt de eerste vrouw die een WK-wedstrijd zal fluiten'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken