Transportmogelijkheden voor alle 8 stadions in Qatar

De organisatoren van Qatar 2022 moedigen fans aan om hun reizen zorgvuldig te plannen voordat ze wedstrijden bijwonen tijdens het Wereldkampioenschap voetbal.

Transportmogelijkheden voor alle 8 stadions in Qatar

Op de website van het Supreme Committee for Delivery & Legacy is een groot aantal reisinformatie geplaatst, waaronder:

 • Reisgids voor alle acht stadions
 • Centraal Doha
 • Dagelijks reizen
 • Toegankelijkheid

De openingswedstrijd vindt plaats in het Al Bayt-stadion op 20 november, wanneer gastland Qatar het opneemt tegen Ecuador (aftrap 17.00 uur). Tijdens het restant van de groepsfase, van 21 november tot en met 2 december, worden tijdens het toernooi vier wedstrijden per dag gespeeld.

Fans worden aangemoedigd om vertrouwd te raken met de verschillende vervoersmogelijkheden en hun reizen ruim van tevoren te plannen.

Terwijl lokale bewoners wordt geadviseerd om met de auto naar wedstrijden te reizen, worden internationale bezoekers aangemoedigd om het openbaar vervoer te gebruiken, waaronder de metro van Doha en verschillende busdiensten. De Stadium Express-busdiensten bieden de snelste ritten van en naar stadions.

Fans moeten er rekening mee houden dat voor elke vervoersoptie minimaal 15 minuten lopen van de drop-off-plek naar het stadion nodig is, met de auto, metro of bus. Fans wordt geadviseerd om water mee te nemen voor onderweg.

Hieronder vindt u de vervoersmogelijkheden:

Metro van Doha

Vijf stadions – Ahmad Bin Ali, Education City, Khalifa International, Lusail en Stadium 974 – bevinden zich elk op loopafstand van een metrostation. De overige drie, Al Bayt, Al Janoub en Al Thumama, zullen op wedstrijddagen pendelbussen bedienen vanaf de dichtstbijzijnde metrostations.

Dichtstbijzijnde metrostations naar stadions:

 • Ahmad Bin Ali-stadion: Al Riffa Mall of Qatar (groene lijn), plus 10 minuten lopen
 • Education City Stadium: Education City (groene lijn), plus 10 minuten lopen
 • Khalifa International Stadium: Sport City (Gold Line), plus 10 minuten lopen
 • Lusail-stadion: Lusail QNB (rode lijn), plus 15 minuten lopen
 • Stadion 974: Ras Bu Abboud (Gouden lijn), plus 15 minuten lopen
 • Al Bayt: Lusail QNB (rode lijn), plus 25 minuten pendelbus en 15 minuten lopen
 • Al Janoub: Al Wakra (rode lijn), plus 15 minuten pendelbus en 10 minuten lopen
 • Al Thumama: Free Zone (rode lijn), plus 20 minuten pendelbus en 25 minuten lopen

Stadium Express-bussen

Stadium Express-busdiensten worden uitgevoerd vanaf vijf locaties: Barwa Madinatna, Souq Waqif – North, FIFA Fan Festival™, West Bay en Barwa Barahat Al Janoub.

Auto

Bewoners worden aangemoedigd om naar wedstrijden te rijden. Wees bereid om minimaal 20 minuten te lopen na het parkeren van uw voertuig.

Park and ride-diensten zullen beschikbaar zijn bij Education City, Stadium 974 en Lusail. Fans kunnen vanaf een van de park-and-ride-terreinen de Education City Tram nemen.

Taxi-, Uber- en Careem-diensten

Inlever- en ophaalplaatsen bevinden zich dicht bij alle acht stadions. Wees bereid om minimaal 20 minuten te lopen nadat je bent afgezet.

Fans moeten er rekening mee houden dat alle transportdiensten vier uur voor de aftrap beginnen en duren tot 1,5 uur na het laatste fluitsignaal.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 19-11-2022 11:25 | Bijgewerkt op: 19-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Transportmogelijkheden voor alle 8 stadions in Qatar'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De organisatoren van Qatar 2022 moedigen fans aan om hun reizen zorgvuldig te plannen voordat ze wedstrijden bijwonen tijdens het Wereldkampioenschap voetbal.


Over de auteur van 'Transportmogelijkheden voor alle 8 stadions in Qatar'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.