Uitbreiding WK in 2022 staat hoog op de agenda

De uitbreiding van het WK in 2022 naar 48 landen staat hoog op de agenda van de FIFA. Vrijdag 15 maart komt de wereldvoetbalbond in Miami bijeen om de voor- en nadelen af te wegen.

Voordeel van een voetbaltoernooi met meer landen zijn uiteraard meer wedstrijden en hogere inkomsten. Het WK in 2026 zal al uit 48 landen gaan bestaan.

Bij uitbreiding van het deelnemersveld zal zowel de poule-fase als de knock-out ronden gewijzigd worden. De groepen zullen bestaan uit 3 landen. Verder zal er een 16e-finale worden toegevoegd. Per dag worden dan tot maar liefst 6 wedstrijden gespeeld.

Nadeel van de uitbreiding is de logistieke uitdaging in het kleine gastland. Zeer waarschijnlijk zal een buurland moeten assisteren, maar Qatar heeft geen goede relatie met de buren. Daarnaast zijn Amnesty International en Human Rights Watch bang dat de mensenrechten in het andere land niet voldoen aan de richtlijnen van de FIFA zelf.

De officiële beslissing wordt mogelijk tijdens de vergadering op 5 juni in Parijs genomen.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-03-2019 21:30 | Bijgewerkt op: 13-03-2019 | Door: Patrick

Reageer op 'Uitbreiding WK in 2022 staat hoog op de agenda'


Meer reacties tonen


Deel 'Uitbreiding WK in 2022 staat hoog op de agenda'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De uitbreiding van het WK in 2022 naar 48 landen staat hoog op de agenda van de FIFA. Wegen de hogere inkomsten op tegen schending van de mensenrechten?