Gratis e-Boekhouden.nl

Volgens FIFA voorzitter Infantino blijven Rusland en Qatar de WKs van 2018 en 2022 organiseren

Volgens de nieuwe FIFA-voorzitter Gianni Infantino blijft de organisatie van het WK van 2018 en 2022 gewoon in handen van respectievelijk Rusland en Qatar.

De 45-jarige Zwitser deed zijn uitspraken nadat hij in Zürich een vriendschappelijk potje voetbal had gespeeld met onder anderen de oud-profs Robert Pires, Michel Salgado en Clarence Seedorf.
"Wat betreft Qatar en Rusland: die beslissingen zijn in 2010 genomen door het uitvoerend comité. Sinds 2010 waren er beschuldigingen, speculatie en ophef", aldus Infantino.

Volgens de kersverse preses moet er juist voor gezorgd worden voor onvergetelijke toernooien. "Het is nu van belang om in 2018 in Rusland en in 2022 in Qatar het beste wereldkampioenschap in de historie te organiseren."

De Zwitserse justitie doet onderzoek naar de verkiezing van Rusland en Qatar als organisatoren. Er hangt een zweem van omkoping rondom de gunning van de WK's.

WK 2026

Infantino wil ook haast maken met het aanwijzen van een organisator van het WK 2026. "We moeten het proces zo snel mogelijk starten, waarschijnlijk nog voor het FIFA-congres in mei.''

Salaris

De aanwezige journalisten waren maandag benieuwd naar het salaris dat Infantino gaat verdienen als voorzitter van de FIFA, maar daar liet de Zwitser niets over los.
"Ik heb nog geen idee. Ik weet dat jullie me niet geloven, maar het is in ieder geval niet voor hetzelfde geld als toen ik kandidaat was. Ik heb het nog met niemand over mijn loon gehad. We zullen het wel zien."

Het salaris van Sepp Blatter, de voorganger van Infantino, is nooit bekendgemaakt. De hervormingen die vrijdag voorafgaand aan het FIFA-congres werden aangenomen bestaan onder andere uit meer transparantie van de wereldvoetbalbond.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 29-02-2016 00:00 | Bijgewerkt op: 29-02-2016 | Door: Patrick

Deel 'Volgens FIFA voorzitter Infantino blijven Rusland en Qatar de WKs van 2018 en 2022 organiseren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Volgens FIFA voorzitter Infantino blijven Rusland en Qatar de WKs van 2018 en 2022 organiseren


Over de auteur van 'Volgens FIFA voorzitter Infantino blijven Rusland en Qatar de WKs van 2018 en 2022 organiseren'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken