Gratis e-Boekhouden.nl

Voor het Al Rayyan Stadion is 210 000 m2 grond tot 6m diep uitgegraven

Het Al Rayyan Stadion krijgt steeds meer vorm, nu de tijdelijke trainingsvelden klaar worden gemaakt voor het nieuwe voetbalseizoen in september 2016. Het seizoen begint dan weer voor de kampioen van Qatar Stars League, Al Rayyan. De nieuwe trainingsfaciliteiten worden gebouwd door het Supreme Committee for Delivery & Legacy, zodat de club door kan gaan met trainen totdat het stadion in 2019 klaar is.

Voor het Al Rayyan Stadion is 210 000 m2 grond tot 6m diep uitgegraven

De trainingsvelden worden zeer snel neergelegd en zullen nog voor de start van het nieuwe seizoen klaar voor gebruik zijn. Om er zeker van te zijn dat de club Al Rayyan gedurende de bouw van het stadion door kan gaan met trainen, steunt de FIFA de nodige faciliteiten. Er is een gebouw voor de administratie en zes velden met kleedkamers. Ook is er een atletiekbaan, persruimte, herstelruimte met ijsbaden, sauna en jacuzzi.

Voor het nieuwe Al Rayyan Stadion is 210.000 kubieke meter grond uitgegraven. Voor de fundering, parkeerplaats en het nieuwe voetbalveld groef men 6 meter diep. De omgeving zal in 2019, wanneer de bouw gereed is, volledig veranderd zijn, mede door de nieuwe Dukhan snelweg, de Doha Metro en een nieuw winkelgebied.

De lokale bevolking is gevraagd mee te denken aan het design van het Al Rayyan Stadion. Hierdoor is het voetbalstadion erg modern, maar past het ook in de omgeving. Ook is het draagvlak voor een nieuw gebied rondom het stadion groot, zodat het ook daadwerkelijk gebruikt zal gaan worden door de bevolking van de speelstad.

De bovenste ringen van het stadion met 40.000 zitplaatsen wordt gedemonteerd na het WK 2022, waarna een voetbalarena van 20.000 zitplaatsen resteerd.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 08-04-2016 16:45 | Bijgewerkt op: 08-04-2016 | Door: Patrick

Deel 'Voor het Al Rayyan Stadion is 210 000 m2 grond tot 6m diep uitgegraven'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voor het nieuwe Al Rayyan Stadion in Qatar is 210.000m2 grond uitgegraven. Voor de fundering, parkeerplaats en het nieuwe voetbalveld groef men 6m diep.


Over de auteur van 'Voor het Al Rayyan Stadion is 210 000 m2 grond tot 6m diep uitgegraven'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken