Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Australië

Na het winnen van Groep C staat Argentinië in de achtste finales van Qatar 2022 tegenover Australië, nummer twee van Groep D. 

Bekijk de live uitslagen van Argentinië - Australië.

Voorbeschouwing Argentinië - Australië

Middenvelder Rodrigo De Paul gelooft dat Argentinië "begint te presteren zoals het nationale team dat we gewend zijn" terwijl ze zich voorbereiden op de WK-ronde van 16 van zaterdag met Australië.

Argentinië arriveerde in Qatar als een van de favorieten van het toernooi, maar werd het slachtoffer van een verbluffende verrassing in hun openingswedstrijd, waarbij ze in de groepsfase met 2-1 verloren gingen van Saoedi-Arabië.

Overwinningen op Mexico en Polen hebben hun campagne weer op de rails gezet, en met een gunstig gelijkspel in het verschiet was De Paul in een optimistische bui.

"Je leert altijd van nederlagen en we bevonden ons in een ongebruikelijke positie", zei hij. “Maar we hebben veel karakter en persoonlijkheid getoond.

“We hebben nooit veranderd wat ons hier heeft gebracht. Soms werkt het goed en soms niet, maar in de tweede helft tegen Mexico begonnen we het nationale team te zien waar we aan gewend zijn, en dat hebben we de volle 90 minuten laten zien tegen Polen." 

De middenvelder van Atlético Madrid kreeg kritiek vanwege zijn optreden tegen de Saoedi's, maar zegt dat zijn liefde voor het shirt onverminderd groot is.

"Ik ben er trots op het shirt van Argentinië te dragen en ik hou van het land waar ik ben geboren", voegde hij eraan toe.

"Ik zal het shirt verdedigen tot ik sterf en ik zal altijd alles geven. Soms gaat het beter of slechter, maar ik zal me nooit verstoppen. Dit heeft me hier gebracht.”

Na het beëindigen van hun wedstrijd tegen Polen op woensdag tegen middernacht lokale tijd, zal Argentinië zaterdagavond weer in actie komen tegen de Socceroos, een ommekeer die coach Lionel Scaloni omschreef als "niet goed".

En misschien moet hij het doen zonder buitenspeler Angel Di Maria, die in de 59e minuut werd gewisseld tegen de Polen.

"Hij voelde iets in zijn quadriceps en we wilden hem liever uitdoen", zei Scaloni. "Iedereen weet hoe belangrijk hij is, het is het niet waard om een ​​speler op het veld te laten die een blessure erger kan maken."

Lionel Messi zal in deze wedstrijd proberen een persoonlijke hoodoo te overwinnen, waarbij de PSG-ster voor het eerst wil scoren in de knock-outfase van het WK voor Argentinië, waarbij alle acht van zijn goals in de groepsfase vallen. Hij heeft 23 pogingen gehad zonder te scoren in de knock-outfase, hoewel hij heeft geassisteerd in de ronde van 16 in elk van de edities van 2010, 2014 en 2018, waardoor hij de enige speler is die assisteerde in de knock-outfase van de drie voorgaande toernooien.

Argentinië zal de wedstrijd ingaan als overweldigende favoriet tegen een Australische ploeg die de verwachtingen trotseerde om uit een WK-groep van 2022 te komen die ook bestond uit Frankrijk, Denemarken en Tunesië.

Er is ongetwijfeld een verschil in kwaliteit - op papier - tussen beide line-ups. Geen van de basiself van Australië in hun laatste wedstrijd tegen Denemarken speelt hun eigen clubvoetbal in de top vijf van Europese competities, met vier van de 11 die in het tweede niveau spelen, waaronder spits Mitchell Duke bij Fagiano Okayama in Japan. Vergelijk dit met Argentinië, waar de 11 spelers allemaal spelen voor de vijf beste clubs in de Europese competitie of UEFA Champions League, waaronder zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar Messi, Juventus-vleugelspeler Di Maria en de jonge Manchester City-ster Julian Alvarez.

Socceroos-verdediger Bailey Wright maakte een emotioneel figuur na hun 1-0 overwinning op de Denen terwijl zijn schoonmoeder ernstig ziek thuis was.

“Het betekent veel, ik wil dit opdragen aan mijn vrouw, voor haar moeder. Eerlijk gezegd weet ik niet zeker of ze nog bij ons is,' zei hij met tranen in zijn ogen.

“Het was een heel moeilijke tijd thuis, maar uiteindelijk hebben ze het voor mij mogelijk gemaakt om hier te zijn en een van mijn dromen waar te maken. Dus dat draag ik aan haar op. Ik hoop dat ze nog bij ons is.

“Het is iets wat ik voor mezelf heb gehouden. We hebben allemaal veel meegemaakt. [Ik heb een] baan te doen, moet altijd een professional zijn.

Sunderland-verdediger Wright kwam in de 74e minuut in het veld om zijn WK-debuut te maken en kreeg de taak om te helpen een kleine voorsprong te behouden dankzij de linksbenige slag van Mathew Leckie op het uur.

“Ik wist dat Arnie [coach Graham Arnold] in zijn achterhoofd had dat hij mogelijk dingen ging veranderen. Het is best bijzonder, het is mijn tweede WK en het is speciaal om door te gaan', voegde hij eraan toe.

“Het bereiken van wat we hebben bereikt met die prestatie en de beloningen die je nu ziet, zijn voor de inspanningen van de afgelopen vier jaar.

“Toen we aan deze reis begonnen, zei Arnie dat onze saamhorigheid ons zou helpen geschiedenis te schrijven. De offers die staf en spelers hebben moeten brengen, zouden veel mensen niet hebben gezien - mensen die zich isoleren, weken of maanden weg zijn van familie.

“Er zijn veel mensen die hier niet zijn die dat werk erin hebben gestoken, maar je hebt altijd het gevoel van saamhorigheid gevoeld, dat je maat achter je staat, het zijn 11 broers die er zijn, wie er ook komt. Het is best bijzonder om daar deel van uit te maken. Het is moeilijk onder woorden te brengen, het is een echt gevoel.”

Voorspelling Argentinië - Australië

De geleidelijke verbetering van Argentinië sinds hun schokkende optreden in de tweede helft tegen Saoedi-Arabië betekent dat ze eindelijk presteren als een van de favorieten voorafgaand aan het toernooi. Australië is hardwerkend, eerlijk en vastberaden, maar het is vrijwel onmogelijk om te denken dat de reis van de Socceroos zaterdag niet zal eindigen.

Dit is de eerste onderlinge ontmoeting tussen Argentinië en Australië sinds een vriendschappelijke wedstrijd in september 2007, die met 1-0 werd gewonnen door het Zuid-Amerikaanse land dankzij een doelpunt van Martin Demichelis. Dit zal echter de eerste keer zijn dat ze elkaar ooit ontmoeten op de FIFA World Cup voor mannen.

Ons wedstrijdvoorspellingsmodel geeft de mannen van Graham Arnold slechts 5% kans om van streek te raken met Argentinië, met een kans van 81,8% om de kwartfinales te halen. De kans dat de wedstrijd naar verlenging gaat, met een gelijkspel na 90 minuten, wordt geschat op slechts 13,2%.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Australië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 02-12-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 02-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Australië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Australië op 3 december. Wie zal deze wedstrijd in de achtste finale winnen, Argentinië of Australië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Australië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl