Zorgverzekering vergelijken

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Frankrijk

Lionel Messi is al klaar om geschiedenis te schrijven in de WK-finale van zondag. Het is aan Frankrijk om ervoor te zorgen dat hij niet ook de trofee mee naar huis neemt.

Bekijk de live uitslagen van Argentinië - Frankrijk.

Voorbeschouwing Argentinië - Frankrijk

Messi zal, in waarschijnlijk zijn laatste WK-wedstrijd, het regelrechte record voor finale-optredens vestigen (26) terwijl hij zijn tweede kans op glorie krijgt.

De aanvoerder van Argentinië maakte deel uit van het team dat acht jaar geleden in de finale met 1-0 werd verslagen door Duitsland. Hun titelkanteling op Rusland 2018 eindigde toen bij de laatste 16, verslagen door Frankrijk.

Maar Messi heeft zijn ploeg dit keer naar de aftrap geloodst in het paradepaardje van het Lusail Stadium, waar Frankrijk opnieuw hun tegenstander is.

De onderlinge confrontatie tussen Frankrijk en Argentinië is niet zo mooi. Het heeft slechts drie van de twaalf ontmoetingen tegen hen gewonnen in alle competities en twee van de drie WK-duels verloren, maar die epische 4-3 overwinning op het vorige WK zorgde ervoor dat de mannen van Didier Deschamps op weg naar de titel.

Inderdaad, Les Bleus heeft zeven WK-knock-outwedstrijden achter elkaar gewonnen - twee minder dan het record van Brazilië - omdat ze pas de derde partij lijken te worden (na Brazilië in 1962 en Italië in 1938) die hun titel met succes verdedigt. Hugo Lloris zou de eerste speler kunnen worden die aanvoerder is van een team dat triomfeert in opeenvolgende finales, terwijl Didier Deschamps de eerste coach zou kunnen worden die dit doet sinds Vittorio Pozzo toezicht hield op beide successen van Italië in de jaren dertig.

Andere voortekenen zijn positiever voor Argentinië: de laatste keer dat de twee WK-finalisten beiden eerder in dezelfde campagne verloren hadden – Messi en Co. waren verbijsterd door Saoedi-Arabië, terwijl Frankrijk verloor van Tunesië – de Albiceleste versloeg Nederland naar de titel van 1978 . Cesar Luis Menotti, die in 1978 aan het hoofd stond van Argentinië, was de laatste coach jonger dan Lionel Scaloni die het WK won.

Maar het is de andere Lionel die begrijpelijkerwijs in de schijnwerpers staat.

Messi zou zowat overal een populaire winnaar zijn – behalve in het land waar hij zijn clubvoetbal speelt met Paris Saint-Germain.

“Wij zijn het team van Frankrijk in de finale van het WK. We vechten voor ons team, ons land', zei Ousmane Dembele over de mogelijkheid dat hij en zijn teamgenoten de rol van party poopers spelen.

"Alle spelers en de Fransen willen het WK winnen en een derde ster terugbrengen. Het zou goed zijn voor zijn carrière als Messi het WK zou winnen, maar wij willen ook het WK winnen.

"Elke voetballer wil het WK winnen. Hij heeft een geweldige carrière achter de rug en hij mist deze trofee, maar wij vertegenwoordigen ons land. We willen het WK winnen. Ik hoop dat Frankrijk dit WK wint."

Dembele sprak ook over het belang van Frankrijk om de bal weg te houden van de "uitzonderlijke" talisman van Argentinië, iemand die hij goed kent uit Messi's tijd bij Barcelona.

Antoine Griezmann, nog een van hun toenmalige Barca-teamgenoten, zou in die zin een sleutelrol kunnen spelen, hoewel zijn nieuwe plaatsing op het middenveld zijn productiviteit in het laatste derde veld weinig heeft doen afnemen .

Griezmann heeft meer kansen gecreëerd (21) met een hogere verwachte assistwaarde (3,5) dan enige andere speler op dit WK. Het middenveld leverde twee cruciale assists in de overwinning van Frankrijk op Engeland in de kwartfinale en zorgde in de halve finale voor een ongelooflijke defensieve verschuiving tegen Marokko. Hij is van vitaal belang geweest voor Frankrijk's toernooi-leidende niet-penalty verwachte doelpunten in totaal van 11,9, hoewel Argentinië in Qatar slechts 5,7 schoten met een gemiddelde waarde van 0,4 xG heeft toegestaan ​​- twee dieptepunten in 2022 - als een backline opgesteld door mensen als Cristian Romero en Lisandro Martínez is strijdbaar en sterk gebleken.

Voorspelling Argentinië - Frankrijk

Het is heel, heel bijna te dichtbij om te bellen. Slechts 0,1% verdeelt de twee teams, volgens ons voorspellingsmodel, wat waarschijnlijk overeenkomt met de publieke perceptie van de wedstrijd.

De supercomputer geeft Argentinië de minste voorsprong met 35,1%, met Frankrijk op 35,0%. Houd daarom rekening met extra tijd en penalty's, aangezien de trekking wordt beschouwd als een vergelijkbaar sterk schot van 29,9%.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Frankrijk

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 17-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 17-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Frankrijk'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Frankrijk op 18 december. Wie zal deze wedstrijd in de finale winnen, Argentinië of Frankrijk?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Frankrijk'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken