Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Kroatië

Na het verslaan van Nederland in de meest dramatische kwartfinale op de FIFA Wereldbeker 2022, staat Argentinië nu tegenover de veroveraars van Brazilië - Kroatië.

Bekijk de live uitslagen van Argentinië - Kroatië.

Voorbeschouwing Argentinië - Kroatië

Kroatië "leeft voor het moment" terwijl ze zich voorbereiden op een WK-halve finale tegen Lionel Messi's Argentinië, zo zegt Borna Sosa.

Het team van Zlatko Dalic bereikte vier jaar geleden de finale in Rusland en verloor van Frankrijk, dat in de andere halve finale in Qatar tegen Marokko speelt.

Kroatië behoorde niet tot de favorieten om te slagen in Qatar, maar versloeg Brazilië in een penalty shootout om voor de derde keer in hun geschiedenis de halve finale te bereiken.

Nu staan ​​ze tegenover Argentinië, met het vooruitzicht om beide Zuid-Amerikaanse reuzen uit het WK te slaan - als Kroatië dat doet, zouden ze het eerste team sinds Duitsland in 2014 zijn dat erin slaagt.

Borna Sosa was de sleutel tegen Brazilië, waardoor het Premier League-paar Raphinha en vervolgens Antony rustig bleef aan de linkerkant van Kroatië, en de vleugelverdediger heeft er alle vertrouwen in dat dit team het hele duel kan halen.

"Natuurlijk. Nu is alles mogelijk', zegt hij. "We zijn erg gevaarlijk, zoals we hebben laten zien. Als het om penalty's gaat, denk ik dat iedereen in zijn hoofd zal hebben dat we vele, vele malen hebben gewonnen.

“Het vorige WK werden we tweede. We komen met een nieuwe selectie met 17- en 18-jarige spelers en laten zien dat we veel kwaliteit in huis hebben in ons land.

“We hebben slechts vier miljoen mensen en we laten al vele jaren veel goede resultaten zien. Daarom ben ik trots op de hele natie, want we leven echt voor dit moment.

“Dit is onze grootste kracht als team: samen vechten. We hebben geen sterren in het team die niet willen rennen of verdedigen.

"We tonen echt veel respect voor het spel en we proberen alles te geven op het veld."

Het waren Argentinië's continentale rivaal Brazilië die bekend was geworden vanwege hun dansen op dit toernooi.

Lionel Scaloni wil echter dat zijn team "blijft dansen" terwijl ze op 18 december bieden voor een plaats in het pronkstuk.

Hij zei: “Het is een doelstelling. Nu we dansen, moeten we blijven dansen.

“We willen graag doorgaan, met alle respect dat we hebben voor Kroatië. Laten we hopen dat we het waarmaken.”

Wanneer de basisopstellingen voor de wedstrijd op dinsdag bekend worden gemaakt, zijn twee spelers die zeker zullen ontbreken voor Argentinië de geschorste Gonzalo Montiel en Marcos Acuna, terwijl er zorgen zijn over blessures rond de integrale Rodrigo de Paul.

Beide teams bereikten dit stadium na een penalty shootout-overwinning in de laatste ronde, en het paar kan erop vertrouwen dat ze twee doelmannen hebben met vorm om de tegenstander vanaf de stip te stoppen.

Met zijn redding van Rodrygo in de shootout in Brazilië naast de drie in de laatste 16 gelijkspel tegen Japan, werd Dominik Livakovic uit Kroatië slechts de derde doelman die maar liefst vier strafschoppen redde in shootouts op één FIFA World Cup-toernooi, nadat landgenoot Danijel Subasic in 2018 en Argentinië Sergio Goycochea in 1990.

Emiliano Martínez uit Argentinië redde van het Nederlandse paar Virgil van Dijk en Steven Berghuis in hun overwinning in de kwartfinale via penalty's, waarbij Martínez ook de held was in de overwinning van Argentinië in de halve finale van de Copa America in 2021 op Colombia, waar hij drie strafschoppen redde in de shootout.

Voorspelling Argentinië - Kroatië

Dit is het derde WK-duel tussen Argentinië en Kroatië en het eerste duel in de knock-outfase. Argentinië won met 1-0 in 1998, vóór de 3-0 overwinning van Kroatië in de editie van 2018 in Rusland.

Voorafgaand aan de aftrap maakt de Opta-supercomputer Argentinië tot de favorieten om door te gaan zonder strafschoppen (55,8%), waarbij Kroatië een kans van 17,9% krijgt om te winnen.

Acht van de laatste negen WK-knock-outwedstrijden van Kroatië zijn echter naar verlenging gegaan, dus wees niet verbaasd als deze wedstrijd over 90 minuten of zelfs 120 minuten gelijk wordt gespeeld.

Dit wordt de eerste wedstrijd van Kroatië op het WK 2022 in het Lusail Iconic Stadium, terwijl Argentinië Mexico en Nederland al heeft verslagen, maar wel een van de grootste WK-schokken aller tijden op deze locatie leed tegen Saoedi-Arabië in hun openingswedstrijd in de groep.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Kroatië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 12-12-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 12-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Kroatië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Kroatië op 12 december. Wie zal deze wedstrijd in de halve finale winnen, Argentinië of Kroatië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Kroatië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken