Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Saudi-Arabië

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd 2022 tussen Argentinië en Saoedi-Arabië, inclusief onze pre-match voorspelling voor de openingswedstrijd van elk team in groep C.

Bekijk de live uitslagen van Argentinië - Saudi-Arabië.

Voorbeschouwing Argentinië - Saudi-Arabië

Argentinië gaat naar het WK met als doel wereldwijde glorie toe te voegen aan hun Copa America-kroon, maar hoofdcoach Lionel Scaloni is zich maar al te bewust van de uitdagingen die zijn kant te wachten staan ​​in Qatar - te beginnen met de eerste tegenstander Saoedi-Arabië.

La Albiceleste maakte een einde aan een 28-jarig wachten op groot zilverwerk door Brazilië te verslaan in de Copa America-finale van 2021, waardoor dit het eerste WK is waaraan ze deelnemen als kampioen van hun continent sinds het WK van 1994.

In tegenstelling tot dat toernooi, waar ze in de laatste 16 door Roemenië zijn uitgeschakeld, zal Argentinië zichzelf voorstellen om dit keer alles uit de kast te halen met een gemotiveerde groep onder leiding van Lionel Messi in wat zijn laatste WK wordt.

Argentinië begint dinsdag aan zijn campagne in Groep C tegen Saoedi-Arabië in het Lusail Stadium, voordat hij het opneemt tegen Mexico en Polen, maar Scaloni verwacht geen gemakkelijke test tegen een ploeg die op de 51e plaats staat op de laatste FIFA-ranglijst.

"We kennen Saudi-Arabië goed", zei hij. “Het is een heel goed team, een technisch sterke ploeg met snelle spelers. Ze zullen het ons moeilijk maken.

“Bovendien is het onze eerste wedstrijd van het WK, dat is altijd moeilijk. Maar dit is het WK en elke wedstrijd is moeilijk.

“We hebben geen druk, want uiteindelijk is dit voetbal; we gaan een WK spelen. We zijn ons bewust van wat voetbal betekent voor Argentinië, maar het is sport en daarom moeten we het veld op en ons eigen ding doen."

Argentinië is een van de drie Zuid-Amerikaanse teams die het WK hebben gewonnen, samen met Brazilië (vijf keer) en Uruguay (twee keer), maar niet sinds 1986, in de dagen van Diego Maradona, hebben ze de trofee in handen gekregen.

Inderdaad, het WK heeft vanuit Argentijns perspectief de afgelopen drie decennia veel meer pijnlijke herinneringen opgeleverd dan gelukkige, zelfs als rekening wordt gehouden met hun mars naar de finale acht jaar geleden, toen ze verloren van Duitsland.

Als iets anders dan all the way gaan als een teleurstelling voor Scaloni's ploeg zal worden beschouwd, zal het voor Saudi-Arabië voor de tweede keer bereiken van de groepsfase het doel zijn in dit, hun zesde deelname aan het toernooi.

De aanvallers van Hervé Renard boekten hun plaats in Qatar met 13 overwinningen en slechts één nederlaag in hun 18 kwalificatiewedstrijden, verdeeld over twee groepsfasen, maar het geluk van de loting was niet aan hun kant voor de finale.

Renard heeft ervaring met het trotseren van de kansen nadat hij Zambia in 2012 naar de Africa Cup of Nations leidde, voordat hij in 2015 hetzelfde deed met een meer fanatiek Ivoorkust om de eerste man te worden die het toernooi met verschillende teams won.

Met dit zijn tweede kennismaking met het WK, nadat hij eerder Marokko leidde in de editie van 2018, droomt Renard van een nieuwe magische reis met Saoedi-Arabië.

"We hebben een zware reeks wedstrijden, maar als coach of speler droom je ervan om je te kwalificeren voor het WK en het op te nemen tegen de besten", zei hij.

"De beste teams ter wereld komen altijd met de intentie om te winnen, maar er zijn altijd tegenslagen. Als je een van de kleinere teams in het toernooi bent, moet je vertrouwen op schokkende resultaten.”

Voorspelling Argentinië - Saudi-Arabië

Argentinië heeft drie van de afgelopen vijf wedstrijden op het WK verloren, evenveel als in hun voorgaande 24 samen (W16 D5), maar ze zijn sterke favorieten voor deze ontmoeting met Saoedi-Arabië.

Dat komt tot uiting in ons supercomputer-voorspellingsmodel, dat Argentinië een overwinningskans van 80,2% geeft, vergeleken met slechts 6,9% voor Saoedi-Arabië.

Er wordt een gelijkspel voorspeld met een waarschijnlijkheid van 12,9%, aangezien de mannen van Renard proberen te presteren wat een schokkend resultaat zou zijn.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië tegen Saudi-Arabië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 21-11-2022 15:54 | Bijgewerkt op: 21-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Saudi-Arabië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Argentinië - Saudi-Arabië. Wie zal deze wedstrijd in groep C winnen, Argentinië of Saudi-Arabië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Argentinië - Saudi-Arabië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.