Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Kroatië

Na hun nadrukkelijke overwinning op Zuid-Korea in de achtste finales, treft Brazilië vrijdag Kroatië in de kwartfinales in het Education City Stadium in Al Rayyan. De Kroaten schakelden Japan uit na een strafschoppenserie in de laatste ronde, maar kunnen de nummer twee van 2018 voorbij de toernooifavorieten komen?

Bekijk de live uitslagen van Brazilië - Kroatië.

Voorbeschouwing Brazilië - Kroatië

De Braziliaanse coach Tite heeft uitgelegd dat deelname aan de viering van zijn team tegen Zuid-Korea geen gebrek aan respect voor de oppositie was.

De Seleção wonnen maandag met 4-1 tegen Zuid-Korea toen ze hun plaats in de kwartfinales van het WK in stijl bezegelden.

Vinicius Junior opende de score voordat Neymar een strafschop omzette na een overtreding op Richarlison, die een sublieme derde plaats toevoegde voordat Lucas Paqueta de bal van Brazilië afrondde, allemaal in de eerste helft van de wedstrijd.

Na het doelpunt van Richarlison, dat een geweldige zet afdekte, vierde Tite feest met de aanvaller van Tottenham door de 'duivendans' uit te voeren.

Hij werd bekritiseerd door sommige delen van de media, maar Tite heeft uitgelegd dat hij het niet oneerbiedig bedoelde.

“We proberen ons aan te passen aan de kenmerken van de atleten. Ze zijn jong, ik moet dichter bij hun taal komen”, zei hij.

"Op een dag waren we aan het trainen en ik zei tegen Richarlison 'als je een doelpunt scoort, dans ik'.

"Ik heb tegen de spelers gezegd dat ze me een beetje moesten verbergen, ik weet van de zichtbaarheid.

"Ik wilde niet dat het een andere interpretatie zou hebben dan de vreugde van het doelpunt, het resultaat, de prestatie, maar geen gebrek aan respect voor de tegenstander of Paulo Bento, voor wie ik veel respect heb."

Met zijn doelpunt evenaarde Neymar ondertussen Pele en Ronaldo als de derde Braziliaanse speler die scoorde op drie verschillende WK's. 

De ster van Paris Saint-Germain komt ook maar één te kort om Pele's recordaantal doelpunten van 77 voor Brazilië te evenaren.

"Het behalen van punten is een grote bron van trots", zei Neymar.

“Ik bereikte aantallen waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze zou bereiken, dat is altijd heel goed. Het maakt me heel blij.”

Kroatië staat tussen Brazilië en een plek bij de laatste vier.

Brazilië heeft nog nooit verloren in vier eerdere ontmoetingen met Kroatië, met dit hun eerste ontmoeting sinds een 2-0 vriendschappelijke overwinning in juni 2018.

De Zuid-Amerikanen willen voor de negende keer de halve finale van het WK bereiken, alleen Duitsland (12) doet dat vaker. 

Kroatië, runners-up in 2018, heeft bij beide eerdere gelegenheden (1998 en 2018) in ieder geval de laatste vier van de competitie bereikt.

De Kroaten gingen door naar de knock-outfase van Qatar 2022 nadat ze voor België en Canada waren geëindigd, maar op de tweede plaats achter Marokko in Groep F.

Ze hebben een groot aantal ervaren spelers, zoals Luka Modric, Ivan Perisic, Dejan Lovren en Andrej Kramaric, met Josko Gvardiol een van de uitblinkers op dit toernooi.

Doelman Dominik Livakovic was de held in de laatste ronde en werd slechts de derde doelman in de WK-geschiedenis die maar liefst drie strafschoppen redde in een shootout.

Voorspelling Brazilië - Kroatië

Kroatië heeft vier van zijn vijf WK-wedstrijden tegen Zuid-Amerikaanse partijen verloren, met uitzondering van een 3-0 overwinning op Argentinië in 2018. Twee van die vier nederlagen waren tegen Brazilië - 1-0 in 2006 en 3-1 in 2014 .

Ondanks het bereiken van de finale in Rusland, heeft Kroatië slechts 11,5% van de overwinning behaald door ons Opta-wedstrijdvoorspellingsmodel, dat Brazilië als favoriet heeft met 68,2%. Er is een kans van 20,3% op een gelijkspel en het spel gaat via strafschoppen om te beslissen wie doorgaat naar de halve finale in Qatar.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Kroatië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 08-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 08-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Kroatië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Kroatië op 9 december. Wie zal deze wedstrijd in de kwartfinale winnen, Brazilië of Kroatië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Kroatië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport