Gratis e-Boekhouden.nl

Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Zuid-Korea

Na het winnen van Groep G, neemt Brazilië het op tegen Zuid-Korea, tweede in Groep H, in de achtste finales van Qatar 2022. We kijken vooruit naar de knock-outwedstrijd voorafgaand aan de aftrap in Stadium 974, Doha op maandag.

Bekijk de live uitslagen van Brazilië - Zuid-Korea.

Voorbeschouwing Brazilië - Zuid-Korea

Het Brazilië's laatste 16 WK-duel met Zuid-Korea op maandag belooft een emotionele gebeurtenis te worden voor iedereen die verbonden is met de Seleção.

De wedstrijd komt nadat er zaterdag rapporten verschenen die aangeven dat de legendarische voormalige spits Pele nu palliatieve zorg krijgt in het ziekenhuis nadat zijn lichaam niet meer reageerde op de behandeling van kanker.

Pele hielp Brazilië aan drie WK-successen en wordt door velen vereerd als de grootste die ooit de sport heeft beoefend.

De 82-jarige blijft een iconisch figuur voor het Braziliaanse voetbal en het team zal hem ongetwijfeld in hun gedachten hebben als ze het maandag opnemen tegen Zuid-Korea in Stadium 974.

De huidige talisman Neymar zal waarschijnlijk nog wanhopiger zijn om deel uit te maken van de wedstrijd, met eerbetuigingen aan Pelé die verwacht worden van zowel spelers als fans.

De ster van Paris Saint-Germain blesseerde zich op de eerste speeldag aan zijn enkel en zat de rest van de groepsfase uit, waarbij Brazilië ondanks de nederlaag tegen Kameroen op vrijdag de top wist te bereiken.

Brazilië heeft altijd hoop gehad dat Neymar in staat zal zijn om deel te nemen aan de knock-outs, waarbij zijn vader eerder deze week in een interview zei dat hij "terug op zijn best" zou zijn op tijd voor de finale, ervan uitgaande dat de vijfvoudig winnaars het gehaald hebben. zo ver.

Het lijkt erop dat Neymar maandag een kans maakt, waarbij aanvoerder Thiago Silva suggereerde dat het niet uitgesloten was.

"Het hangt heel erg van de training af", zegt hij. “Het lijkt erop dat er nog wat meer getest gaat worden op het veld, ik weet niet of hij zijn laarzen zal aantrekken.

“Pas vanaf dan kunnen we iets concreters aan u doorgeven, maar tot die tijd kan ik deze situatie niet vóór de dokter doorgeven.

“[De blessure] moet worden getest om te zien hoe de enkel is, of hij het volhoudt of niet, of hij een beetje pijn zal hebben. Hij zal pijn hebben, dat hoort erbij, ik heb dit soort verwondingen gehad.

"Maar als alles goed gaat zoals gepland, is de hoop dat hij beschikbaar zal zijn. Maar dat laat ik aan Tite en de dokter over.”

Brazilië zal het zonder Gabriel Jesus en Alex Telles moeten doen, die beiden zijn uitgesloten voor de rest van het toernooi, waardoor de potentiële terugkeer van Neymar nog belangrijker wordt, samen met het aanhoudend hoge prestatieniveau van sterren als Richarlison en Vinicius Jr.

Desalniettemin zullen ze stevige favorieten zijn na elk van hun voorgaande zeven laatste 16 wedstrijden op het WK, waarbij ze voor het laatst in deze fase werden uitgeschakeld in 1990 tegen Argentinië.

Evenzo heeft Zuid-Korea sinds 2010 geen knock-outwedstrijd meer gespeeld op het toernooi, en hun enige overwinning (exclusief penalty's) na de groepsfase was co-host in 2002 toen ze Italië versloegen in de achtste finales.

Maar coach Tite houdt vol dat Brazilië - dat Zuid-Korea met 5-1 versloeg in hun laatste onderlinge duel in juni - niet zelfgenoegzaam zal zijn.

Hij zei: “Brazilië verloor van Kameroen; Portugal verloor van Zuid-Korea; Frankrijk verloor van Tunesië; Argentinië verloor van Saoedi-Arabië. Ik denk dat de resultaten voor zich spreken.

“Ik denk dat dit heel sterke, heel zware wedstrijden zijn. Ik denk niet dat we kunnen denken dat een eerdere situatie het gemakkelijk maakt.

"We moeten heel voorzichtig zijn. We waren heel voorzichtig met de wedstrijd tegen Kameroen. We waren. We kunnen niet zeggen dat het makkelijker is en we hebben een voordeel. Dat kunnen we niet zeggen.”

Op dezelfde manier is Hwang Hee-chan – doelpuntenmaker van het beslissende doelpunt van Zuid-Korea in de dramatische 2-1 overwinning op Portugal die hen doorzette ten koste van Uruguay en Ghana – onvermurwbaar dat de Taeguk Warriors niet bij de laatste 16 zitten om verzin de cijfers.

"Alleen omdat we tegen Brazilië spelen, wil dat nog niet zeggen dat we gewoon blij zijn om daar te zijn in de knock-outs", zei hij. "Ons doel is om te winnen en onze mensen iets te geven om voor te juichen. We zijn niet alleen blij om hier te zijn. We willen goed spelen en winnen voor onze fans."

Voorspelling Brazilië - Zuid-Korea

Brazilië is hiervoor, zoals verwacht, enorme favorieten. Onze supercomputer – beroemd om zijn WK-voorspellingen – geeft hen 76,2% kans om door te gaan naar de kwartfinales.

Zuid-Korea daarentegen heeft een rating van slechts 8,2% om fulltime te winnen in dit gelijkspel. Maar aan de andere kant, wie had ze zelfs zo ver laten komen voor speeldag drie?

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Zuid-Korea

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 04-12-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 04-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Zuid-Korea'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Zuid-Korea op 5 december. Wie zal deze wedstrijd in de achtste finale winnen, Brazilië of Zuid-Korea?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Brazilië - Zuid-Korea'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport