Zorgverzekering vergelijken

Voorbeschouwing en voorspelling van Costa Rica - Duitsland

Thomas Muller zet de gedachten om voor de laatste keer op het WK te spelen aan de kant in de aanloop naar de cruciale wedstrijd van Duitsland met Costa Rica.

Bekijk de live uitslagen van Costa Rica - Duitsland.

Voorbeschouwing Costa Rica - Duitsland

Thomas Muller wil meer steun van zijn Duitse teamgenoten terwijl hij probeert ervoor te zorgen dat het duel met Costa Rica van donderdag niet zijn laatste WK-wedstrijd wordt.

Duitsland moet Costa Rica verslaan in Al Bayt en erop vertrouwen dat Japan Spanje niet verslaat, willen ze zich kwalificeren voor Groep E.

De geschiedenis staat aan de kant van Duitsland - ze hebben zes van hun acht WK-wedstrijden tegen CONCACAF-landen gewonnen, terwijl Costa Rica slechts één van hun laatste 11 dergelijke wedstrijden tegen Europese teams heeft gewonnen.

Maar mocht Duitsland er niet in slagen om de overwinning te behalen die ze nodig hebben om in de competitie te blijven, dan zou de 33-jarige Muller misschien wel voor de laatste keer op een WK hebben gespeeld.

De aanvaller van Bayern München schuift die zorg voorlopig echter aan de kant.

"Ik had die gedachte kort na de [nederlaag tegen] Japan", zei Muller op een persconferentie.

“[Maar] sinds die overwinning van Costa Rica tegen Japan ging er een vonk door ons kamp toen we naar de wedstrijd keken. Het resultaat van die wedstrijd was belangrijk voor ons.

"We zijn erin geslaagd om deze emoties over te brengen naar Spanje en nu weten we dat we bij een overwinning een goede kans hebben om door te gaan. Dus de gedachte om mijn laatste WK te spelen is nu een beetje vervaagd.”

Muller, die 10 WK-doelpunten op zijn naam heeft staan, is begonnen aan beide wedstrijden van Duitsland in Qatar, maar hij heeft nog geen enkel schot gescoord. Sterker nog, tegen Spanje op zondag slaagde hij erin slechts 18 keer te scoren in zijn 70 minuten op het veld, waarbij zijn vervanger  Niclas Fullkrug de gelijkmaker voor de ploeg van Hansi Flick opleverde .

Hoewel hij zijn frustratie over zijn gebrek aan vaardigheid toegeeft, heeft Muller om meer gevraagd van de spelers om hem heen.

“Mijn rol in de afgelopen jaren is altijd hetzelfde geweest. Ik probeer informatie te delen met mijn teamgenoten en de bereidheid om te presteren”, zei Muller, die nu zonder doelpunten zit in zijn laatste 10 WK-optredens.

“Hiermee wil ik een voorbeeld stellen. Zoals ik weet, word je uiteindelijk beoordeeld als een aanvallende speler op basis van je doelpunten of betrokkenheid bij doelpunten. Ik ben niet blij dat ik in twee wedstrijden niet op doel heb geschoten.

“Zeker als ik veel scoor op training. Maar de spellen gebeuren zoals ze doen en als de kans zich voordoet, moet je erop inzetten.

"We hebben niet veel spelers zoals Jamal Musiala die in elke zone van het veld hun eigen kansen kunnen creëren. Ik zie mezelf niet zo, ik heb wat steun nodig.”

Voorspelling Costa Rica - Duitsland

Duitsland versloeg Costa Rica in hun enige vorige wedstrijd, die plaatsvond op het WK 2006.

Het model van Opta geeft Costa Rica, dat er met een overwinning door zou kunnen sluipen, slechts 13,4% kans op overstuur, terwijl Duitsland met 66% de grote favoriet is.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Costa Rica - Duitsland

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 30-11-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 30-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Costa Rica - Duitsland'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Costa Rica - Duitsland op 1 december. Wie zal deze wedstrijd in groep E winnen, Costa Rica of Duitsland?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Costa Rica - Duitsland'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl