Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Denemarken - Tunesië

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd tussen Denemarken en Tunesië in 2022, inclusief onze pre-match voorspelling voor de openingswedstrijd van elk team in Groep D.

Bekijk de live uitslagen van Denemarken - Tunesië.

Voorbeschouwing Denemarken - Tunesië

Denemarken was het verrassingspakket op Euro 2020 en was tegen het einde van de groepsfase ook ieders tweede team.

Dit was deels te danken aan hun indrukwekkende prestaties, herstellende van het verlies van hun eerste twee groepswedstrijden om zowel Rusland als Wales te verslaan, voordat ze Tsjechië versloegen om de halve finale te bereiken.

Denemarken verloor uiteindelijk van Engeland in de laatste vier, maar er was nog een reden waarom niet-Denen een zwak voor het team hadden ontwikkeld.

De aangrijpende scènes in hun openingsnederlaag tegen Finland in Kopenhagen toen medici Christian Eriksen op het veld probeerden te reanimeren nadat hij was ingestort, lieten de toeschouwers hopen op het beste resultaat voor de speler en zijn teamgenoten, die een barrière om hem heen vormden.

Gelukkig heeft Eriksen het niet alleen overleefd, maar is hij sindsdien teruggekeerd naar het hoogste niveau van de wedstrijd. In maart kwam hij van de bank tegen Nederland met een staande ovatie voordat hij twee minuten later de achterkant van het net vond.

De aanwezigheid van de Manchester United-middenvelder zal symbolisch en inspirerend zijn in Qatar, maar hoofdcoach Kasper Hjulmand heeft niet de illusie dat zijn team zal moeten vertrouwen op meer dan positiviteit. ga gewoon op emoties en speel. We zullen kwaliteit op het veld moeten hebben.

"Ik denk dat de voetbalkwaliteit er is en dat we er klaar voor zijn."

Denemarken was ook geen wonder op één toernooi, ze zeilden door hun WK-kwalificatiegroep, wonnen hun eerste negen wedstrijden en hielden de nul in hun eerste acht, meer dan welk ander team dan ook.

Een speler die Tunesië in de gaten moet houden, is vleugelverdediger Joakim Maehle. Geen enkele speler scoorde tijdens de kwalificatie meer doelpunten voor Denemarken dan hij (vijf – gelijk met Andreas Skov Olsen), terwijl geen enkele speler direct betrokken was bij meer doelpunten voor het land tijdens Euro 2020 dan de Atalanta-man (drie – twee doelpunten en één assist) .

Ze zullen het echter zwaar hebben tegen Tunesië, met de Eagles of Carthage-experts in het strak houden van wedstrijden en het stoppen van de oppositie.

Jalel Kadri werd aangesteld als hoofdtrainer na hun teleurstellende vertrek in de kwartfinale naar Burkina Faso bij de Africa Cup of Nations, en begon door Mali over twee legs te verslaan om zich te kwalificeren voor Qatar 2022 en vier van hun volgende vijf wedstrijden te winnen, voordat een 5- 1 vriendschappelijke vernedering door Brazilië in september.

Hij heeft hoge eisen gesteld aan zichzelf en zei onlangs: “Als we de knock-outfase van het WK 2022 niet halen, vertrek ik. Ik heb een contract op basis van resultaten en uitgeschakeld worden in de groepsfase zal een mislukking voor mij zijn."

Hoewel Tunesië niet gemakkelijk kapot te krijgen zal zijn, zal hun record op WK's moeten verbeteren als ze iets willen betekenen voor het toernooi.

Tunesië heeft 60% van hun WK-wedstrijden verloren (negen van de 15), het op twee na hoogste percentage van een team dat ten minste 15 wedstrijden in de competitie heeft gespeeld, achter alleen Saoedi-Arabië (69% - 11 van de 16) en Australië (63% - 10 van 16).

Hun staat van dienst tegen de Europese oppositie laat ook veel te wensen over, aangezien ze de meeste wedstrijden tegen Europese tegenstanders op het WK van welke partij dan ook hebben gespeeld zonder te winnen (D3 L7). In feite waren elk van hun laatste vier nederlagen in de competitie tegen teams uit Europa (Spanje en Oekraïne in 2006, Engeland en België in 2018).

Voorspelling Denemarken - Tunesië

Mogelijk vanwege de vorm van de Denen en de slechte staat van dienst van Tunesië op WK's, zullen de mannen van Hjulmand duidelijke favorieten zijn in het Education City Stadium.

Volgens het AI-model van Stats Perform heeft Denemarken een kans van 65,0% om te winnen, terwijl Tunesië slechts 13,9% heeft om te winnen.

Het gelijkspel, beoordeeld op 21,1%, lijkt mogelijk gezien het gebrek aan een bewezen doelpuntenmaker in Denemarken en het vermogen van hun tegenstanders om wedstrijden af te sluiten.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Denemarken - Tunesië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 21-11-2022 17:19 | Bijgewerkt op: 21-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Denemarken - Tunesië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Denemarken - Tunesië. Wie zal deze wedstrijd in groep D winnen, Denemarken of Tunesië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Denemarken - Tunesië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken