Zorgverzekering vergelijken

Voorbeschouwing en voorspelling van Frankrijk - Marokko

Marokko is het eerste Afrikaanse land ooit dat een halve finale van de FIFA Wereldbeker heeft bereikt na hun overwinning tegen Portugal. Ze nemen het op tegen regerend wereldkampioen Frankrijk in deze laatste vier wedstrijd in het Al Bayt Stadium in Al Khor, Qatar.

Bekijk de live uitslagen van Frankrijk - Marokko.

Voorbeschouwing Frankrijk - Marokko

Frankrijks aanloop naar het WK werd gedomineerd door gepraat over de zogenaamde 'houdersvloek' en de onzekere toekomst van Didier Deschamps.

Een paar weken later staan ​​Les Bleus op het punt om de eerste regerend kampioen te worden die de WK-finale bereikt sinds Brazilië in 1998 - je moet nog eens 50 jaar teruggaan tot de laatste keer dat een Europees land zo'n prestatie behaalde toen Italië dat deed dus 1938.

De voorbereidingen van Deschamps werden niet geholpen door blessures van belangrijke spelers, maar de meedogenloosheid van Frankrijk in de toekomst heeft geleid tot een nieuwe diepe run in het toernooi na het verslaan van Engeland in de kwartfinales, ondanks aantoonbaar de tweede beste.

Doelpunten van Aurélien Tchouaméni en Olivier Giroud zorgden ervoor dat Frankrijk de Three Lions met 2-1 versloeg, maar het had heel anders kunnen zijn als de late penalty van Harry Kane niet over de lat van Hugo Lloris was gevaren.

Frankrijk gaat als overweldigende favoriet naar de halve finale van woensdag in het Al Bayt-stadion tegen Marokko.

Het wordt de zevende halve finale van de titelverdediger. Na het verliezen van hun eerste drie wedstrijden, eindigden ze sindsdien - in 1998, 2006 en 2018 - in Franse festiviteiten.

Gezien de vorige drie houders voordat Frankrijk crashte in de groepsfase (Italië in 2010, Spanje in 2014 en Duitsland in 2018), is Deschamps blij vernedering te hebben vermeden - maar ze hebben nog steeds ambities om te bevredigen.

"We zijn bij de halve finale, dichter bij de finale, en dit was een belangrijke prestatie, dus we kunnen in onszelf geloven, maar we hebben woensdag een belangrijke wedstrijd", zei hij.

“We kunnen tevreden zijn met wat we tot nu toe hebben gedaan, ook al willen we verder. In het verleden hebben de wereldkampioenen het niet altijd goed gedaan in World Cups en die uitdaging hebben we overwonnen, maar we hebben woensdag een belangrijke wedstrijd."

Terwijl Frankrijk het gewicht van grote verwachtingen op hun schouders heeft, zal Marokko onbevreesd zijn na zowel Spanje als Portugal met twee schone lakens te hebben gezien op weg naar Afrika's eerste halve finalist van het WK.

Deschamps is op zijn hoede voor de dreiging die uitgaat van de Atlas Lions.

"Het is fantastisch wat [coach Walid Regragui] heeft bereikt", voegde hij eraan toe. "Marokko heeft tegen enkele van de beste teams ter wereld gespeeld en verslagen, en dat is te danken aan de spelers, de coach en de staf.

“Het is een historische prestatie. Geen wonder nu want we hebben ze al een aantal topprestaties zien leveren. Ze hebben de overwinningen niet gestolen; ze hebben ze verdiend.”

Regragui wordt geprezen om zijn leiderschap in Marokko, deels omdat zijn leiderschapskwaliteiten worden ondersteund door een welbespraakte en wijze houding.

Onder zijn leiding heeft Marokko zijn ongeslagen reeks op het WK uitgebreid tot zes wedstrijden, een record voor een Afrikaans land.

Tijdens het toernooi heeft Regragui gesproken over zijn verlangen om de Arabische wereld te verenigen; nu geniet hij van de kans van Marokko om Afrika te vertegenwoordigen.

“We zijn vooruitgegaan met onze kwaliteiten. We hebben veel spelers verloren voor het WK. We verloren Amine [Harit], [Imran] Louza, [Adam] Masina… maar we hielden vol”, zei hij.

“We hebben een gemoedstoestand gecreëerd. Je moet vechten voor deze mensen, om ze gelukkig te maken.

“Vandaag staat Afrika weer centraal. Elke keer werd aan [Afrikaanse teams] gevraagd: 'wanneer ga je door de [kwartfinale] etappe?' Het is klaar.

“Ik ben het niet alleen. En het is nog niet voorbij.”

De fantastische kopbal van Youssef En-Nesyri tegen de Portugees zorgde ervoor dat Marokko dit podium bereikte, met de Sevilla-spits een van de vele Marokkaanse spelers met tonnen ervaring binnen de grote Europese clubcompetities, naast sterren als Hakim Ziyech, Achraf Hakimi en Sofiane Boufal.

Voorspelling Frankrijk - Marokko

Het zal niet als een grote schok komen om te horen dat Les Bleus de duidelijke favorieten zijn met het Opta-wedstrijdvoorspellingsmodel voorafgaand aan de aftrap.

De mannen van Deschamps hebben 64,3% kans om deze WK-wedstrijd in normale tijd te winnen, schat de supercomputer.

Marokko trotseerde natuurlijk al de kansen om zo ver te komen, hoewel hun kans op overwinning van 13% kleiner is dan 18,8 procent voorafgaand aan de wedstrijd tegen Portugal.

De trekking en extra tijd worden beoordeeld op 22,7%, en de Atlas Lions zouden dat waarschijnlijk in een oogwenk opnemen.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Frankrijk - Marokko

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-12-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 13-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Frankrijk - Marokko'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Frankrijk - Marokko op 13 december. Wie zal deze wedstrijd in de halve finale winnen, Frankrijk of Marokko?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Frankrijk - Marokko'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport