Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Ghana - Uruguay

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd 2022 tussen Ghana en Uruguay, inclusief onze pre-match voorspelling voor de laatste wedstrijd van elk team in Groep H.

Bekijk de live uitslagen van Ghana - Uruguay.

Voorbeschouwing Ghana - Uruguay

De aanvoerder van Ghana, Andre Ayew, weet dat Mohammed Kudus, die zijn plaats als een van de jonge sterren van het WK 2022 heeft verstevigd, nog meer te wachten staat.

Kudus, die uitstekend was in de openingsnederlaag van Ghana tegen Portugal, scoorde tweemaal voor de Black Stars en hielp hen de vorige keer aan een 3-2 overwinning op Zuid-Korea.

Dat resultaat betekent dat het team van Otto Addo op weg is naar hun laatste Groep H-wedstrijd, tegen Uruguay - een wedstrijd met veel historie - wetende dat een overwinning hun plaats bij de laatste 16 zou garanderen, terwijl een gelijkspel ook genoeg kan zijn.

Kudus, die in augustus op het punt stond naar Everton te gaan, arriveerde in Qatar na een prima seizoensstart voor Ajax, hij scoorde 10 keer, en zijn vorm op het toernooi trok de belangstelling van grotere clubs, waarbij Barcelona-directeur Jordi Cruyff de Blaugrana volgt de 22-jarige.

"Hij heeft een mooie toekomst voor zich", zei Ayew over Kudus.

“We weten dit, ik weet dit, Ghana weet het nu, de wereld zal het weten. Je zult zien, er komt meer van mijn jongen.

"Hopelijk kan hij blijven schitteren, want hij heeft een mooie toekomst."

De wedstrijd van vrijdag komt meer dan 12 jaar na hun enige vorige WK- ontmoeting in de kwartfinales in Zuid-Afrika.

Bij een 1-1 stand blokte Luis Suarez met zijn hand een kopbal van Dominic Adiyiah op de lijn. 

De aanvaller van Uruguay werd weggestuurd, maar Asamoah Gyan ratelde de lat van de resulterende strafschop, voordat Ghana de daaropvolgende penalty shootout verloor.

Hoewel Addo erop heeft aangedrongen dat Ghana niet uit is op wraak, zal er ongetwijfeld veel pit zijn in de ontmoeting in het Al Janoub Stadium.

Uruguay heeft slechts één punt gepakt uit hun eerste twee wedstrijden en moet winnen om vooruitgang te boeken, terwijl het er ook op vertrouwt dat Portugal niet uitglijdt tegen Zuid-Korea.

Voorspelling Ghana - Uruguay

Ondanks de teleurstellende start van Uruguay in Qatar, maakt ons wedstrijdvoorspellingsmodel hen nog steeds favoriet voor deze wedstrijd, waarbij hun kansen op overwinning worden gerangschikt op 54,8%.

Uruguay heeft nog nooit een WK-wedstrijd tegen een Afrikaans land verloren en volgens Opta heeft Ghana slechts 21,3% kans op drie punten. 

De gelijkspel krijgt een kans van 23,9%, en dat resultaat zou Ghana goed uitkomen zolang Korea Portugal niet met een marge van twee doelpunten verslaat.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Ghana - Uruguay

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 01-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 01-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Ghana - Uruguay'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Ghana - Uruguay op 2 december. Wie zal deze wedstrijd in groep H winnen, Ghana of Uruguay?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Ghana - Uruguay'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken