Gratis e-Boekhouden.nl

Voorbeschouwing en voorspelling van Iran - Verenigde Staten

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd tussen Iran en de VS in 2022, inclusief onze pre-match voorspelling voor de laatste wedstrijd van elk team in groep B.

Bekijk de live uitslagen van Iran - Verenigde Staten.

Voorbeschouwing Iran - Verenigde Staten

Iran v Verenigde Staten: Berhalter heeft graag het lot in handen in herhaling van 'meest politiek geladen wedstrijd in WK-geschiedenis'

De ontmoeting van dinsdag tussen Iran en de VS zal een herhaling zijn van een beruchte wedstrijd uit 1998. Gregg Berhalter zal hopen op een andere uitkomst.

In 1998 was het Stade de Gerland in Lyon gastheer van wat sindsdien bekend staat als de meest politieke wedstrijd in de WK-geschiedenis tussen de Verenigde Staten en Iran.

De betrekkingen tussen de twee landen waren op dat moment al drie decennia gespannen, en naar verluidt kregen Iraanse spelers van de Iraanse opperste leider Ali Khamenei de opdracht om niet naar hun Amerikaanse tegenhangers te lopen tijdens de handdrukken voorafgaand aan de wedstrijd.

Die pre-game formaliteiten waren zorgvuldig georkestreerd om ervoor te zorgen dat de Amerikaanse spelers degenen waren die tijdens de beleefdheden liepen, maar ondanks de politieke vijandigheid overhandigden de Iraniërs witte rozen aan hun tegenstanders als vredesoffer en de twee startende XI's poseerden voor een gezamenlijke foto.

De twee naties zullen dinsdag voor het eerst sindsdien in een competitief spel strijden, en ondanks de achtergrond van burgerlijke onrust in Iran, gaat deze wedstrijd door met lang niet dezelfde soort politieke intriges.

Iran en de VS blijven politiek relatief vijandig, maar de VS-coach Gregg Berhalter was onvermurwbaar dat dit geen invloed zal hebben op wat er op het veld gebeurt tijdens een wedstrijd die in wezen een ontmoeting is waarbij de winnaar alles krijgt.

"Ik heb in drie verschillende landen gespeeld en ik heb gecoacht in Zweden, en het ding met voetbal is dat je zoveel verschillende mensen van over de hele wereld ontmoet, en je bent verenigd door een gemeenschappelijke liefde voor de sport", zei Berhalter. .

“Ik stel me voor dat er fel gestreden wordt vanwege het feit dat beide teams door willen gaan naar de volgende ronde – niet vanwege politiek of vanwege de betrekkingen tussen onze landen.

"Wij zijn voetballers en we gaan strijden en zij gaan strijden en dat is alles."

Iran kan zijn plek bij de laatste 16 veiligstellen met een gelijkspel, maar de VS – die hun eerste twee wedstrijden gelijkspeelden – moeten winnen.

De VS werden uitgeschakeld door Iran als gevolg van een 2-1 nederlaag in dat beruchte duel van 1998, dat ook een van de zeven nederlagen was die ze op speeldag drie in de groepsfase van het WK hebben geleden.

Ze hebben hun derde groepswedstrijd nog maar één keer gewonnen.

Maar de VS leverden een positieve prestatie tijdens het gelijkspel met Engeland en Berhalter is blij dat zijn team het lot in eigen handen heeft.

"We winnen of we liggen uit het WK, en dat zal de focus van ons zijn bij de voorbereiding van het team", voegde hij eraan toe.

"Elke keer dat je in een WK zit en je de laatste wedstrijd ingaat om je lot te bepalen, is dat een goede zaak."

Voorspelling Iran - Verenigde Staten

Volgens het voorspellingsmodel van Opta hebben de VS meer dan twee keer zoveel kans om dit spel te winnen dan Iran, met respectievelijk 50,2 procent en 24,1 procent.

Sterker nog, de supercomputer denkt dat een gelijkspel (25,7 procent) waarschijnlijker is dan een overwinning van Iran, hoewel, cruciaal voor de mannen van Carlos Queiroz, een patstelling genoeg zou kunnen zijn voor vooruitgang zolang Wales Engeland niet verslaat.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Iran - Verenigde Staten

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 28-11-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 28-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Iran - Verenigde Staten'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Iran - Verenigde Staten. Wie zal deze wedstrijd in groep B winnen, Iran of Verenigde Staten?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Iran - Verenigde Staten'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl