Zorgverzekering vergelijken

Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Kroatië

Na het winnen van Groep E, staat Japan tegenover Kroatië, tweede in Groep F, in de achtste finales van Qatar 2022. We kijken vooruit naar de knock-outwedstrijd voorafgaand aan de aftrap in het Al Janoub-stadion in Al Wakrah op maandag.

Bekijk de live uitslagen van Japan - Kroatië.

Voorbeschouwing Japan vs Kroatië

Zlatko Dalic benadrukte dat gedisciplineerd blijven cruciaal zal zijn als Kroatië Japan wil verslaan en de kwartfinales van het WK wil bereiken.

Kroatië, tweede in Groep F achter Marokko, speelt maandag bij de laatste 16 tegen Japan.

Japan was de verrassende winnaar van Groep E in Qatar, met 2-1 overwinningen op Duitsland en Spanje aan weerszijden van een 1-0 nederlaag tegen Costa Rica.

Kroatië, tweede van Frankrijk in 2018, heeft slechts twee van de acht knock-outfasewedstrijden op het WK verloren (W4 D2), terwijl Japan nooit verder is gekomen dan de laatste 16.

Het team van Hajime Moriyasu heeft echter laten zien hoe goed het is tegen topploegen en Dalic weet dat zijn team gedisciplineerd moet blijven als ze van streek willen blijven.

"Spanje had misschien gedacht dat het makkelijker zou zijn, maar Japan is een team dat niet opgeeft, zoals ze ook tegen Duitsland hebben laten zien", vertelde Dalic aan verslaggevers.

“Op een gegeven moment, toen Costa Rica aan de leiding stond tegen Duitsland, lag Spanje uit het toernooi, dus konden ze zichzelf niet toestaan ​​te verliezen. Japan verdiende te winnen.

“Als we voor de groepsfase een tegenstander konden kiezen in de volgende ronde, zeiden sommige mensen misschien Japan, maar nadat ze ze Duitsland en Spanje hadden zien verslaan, zijn ze allesbehalve een gemakkelijkere tegenstander.

"Als je eerste wordt in een groep met Duitsland en Spanje, laat dat zien dat je kwaliteit hebt en dat je op een heel hoog niveau speelt. Wat ik zou zeggen over het Japanse team is dat ze nooit opgeven. Ze kregen aan het begin van de wedstrijd doelpunten tegen, zowel tegen Duitsland als tegen Spanje, maar ze kwamen terug.

"Ze hadden veel vertrouwen in zichzelf en dat is een grote deugd van het Japanse nationale team. Voor ons is het essentieel dat we ook gedisciplineerd en geduldig zijn. We kunnen geen fouten maken, want Japan heeft de kwaliteit om die fouten af ​​te straffen. We moeten goed zijn in terugvallen als we de bal verliezen."

Kroatië mag dan geëvolueerd zijn van een poule waar ook België en Canada in zaten, maar niet scoorden in twee van hun wedstrijden – ze hadden slechts een nul gelijkgespeeld in twee van de 13 wedstrijden op het toernooi in de edities van 2006, 2014 en 2018 samen.

De ploeg van Dalic wil graag het balbezit controleren, maar dat zou Japan in de kaart kunnen spelen. Ze hadden gemiddeld slechts 32,3% balbezit in hun drie wedstrijden in de groepsfase. Inderdaad, hun twee overwinningen op Spanje en Duitsland kwamen met respectievelijk 17,7% en 26,1% balbezit, terwijl de enige wedstrijd die ze verloren kwam toen ze meer balbezit hadden tegen Costa Rica (56,8%).

Voorspelling Japan - Kroatië

Dit wordt de derde WK-ontmoeting tussen Japan en Kroatië, met Japan puntloos en puntloos in de vorige twee - een 1-0 nederlaag in 1998 en een doelpuntloos gelijkspel in 2006, beide in de groepsfase. 

Volgens het model van Opta zijn de kansen tegen Japan, dat 26% kans krijgt om door te gaan naar de laatste acht. Kroatië is de favoriet (46,1%).

Wees echter niet verbaasd dat deze naar de verlenging gaat - de trekking is gerangschikt met een kans van 27,9%.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Kroatië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 04-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 04-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Kroatië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Kroatië op 5 december. Wie zal deze wedstrijd in de achtste finale winnen, Japan of Kroatië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Kroatië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport