Gratis e-Boekhouden.nl

Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Spanje

Groep E eindigt op dinsdag en alles is nog om voor te spelen, waarbij Spanje hoopt de eerste plaats veilig te stellen en Japan alleen Duitsland probeert tegen te houden.

Bekijk de live uitslagen van Japan - Spanje.

Voorbeschouwing Japan - Spanje

Spanje bepaalt zijn eigen lot en ook dat van Duitsland in hun laatste Groep E-wedstrijd tegen Japan, maar Koke houdt vol dat La Roja geen aandacht schenkt aan de bredere gevolgen van een mogelijke overwinning.

De mannen van Luis Enrique hebben slechts een punt nodig om zeker te zijn van hun plek bij de laatste 16, terwijl een overwinning op Samurai Blue in het Khalifa International Stadium ervoor zorgt dat ze als groepswinnaar doorgaan.

De laatste uitkomst op donderdag zou Duitsland goed uitkomen, aangezien Die Nationalelf – die tegelijkertijd tegen Costa Rica spelen – een plek in de volgende ronde kan bemachtigen als ze winnen en Japan verliezen. Als Spanje wordt gehouden en de mannen van Hansi Flick winnen, zal het doelsaldo in het spel komen voor de kampioenen van 2014.

Er is ongetwijfeld een perceptie dat een crash van Duitsland op de lange termijn goed zou zijn voor Spanje, gezien La Roja's plannen om het toernooi te winnen.

Maar Koke is onvermurwbaar dat Spanje - die hun laatste groepswedstrijd in acht van hun afgelopen negen WK-optredens hebben gewonnen - alleen op zichzelf gericht is.

"Onze enige strategie is erop uit te gaan en de volgende wedstrijd tegen Japan te winnen", zei hij tegen verslaggevers.

“We hebben het altijd gedaan. Het is duidelijk dat jij rekent hoe het klassement eruit zou zien, maar ons idee is om onze tegenstander te respecteren door erin te gaan om de wedstrijden te winnen.

"Het is de enige manier om je voor te bereiden op de wedstrijd en je te kwalificeren."

Als Spanje de klus afmaakt en zich kwalificeert, staan ​​ze in de volgende ronde tegenover Kroatië, Marokko of België.

Maar het winnen van de groep zou hen op koers zetten om Brazilië in de kwartfinales te ontmoeten, ervan uitgaande dat ze allebei zo ver komen.

Koke schudde dergelijke zorgen van zich af.

"Ik denk niet dat we bang zijn voor iemand", vervolgde hij. "We hebben het grootste respect voor alle nationale teams.

“Aan de kwartfinale denken we niet, want dan moeten we eerst winnen van Japan. Ons idee is om te winnen en dan zien we wel wie er komt.

"Als Brazilië tegen ons staat in de kwartfinales en we hebben het geluk om zover te komen, dan zullen we proberen om daar op de beste manier te komen. We hebben hetzelfde idee om elke wedstrijd te gaan winnen."

De positie van Japan in de groep is enigszins precair.

De ploeg van Hajime Moriyasu vervolgde hun schokkende overwinning in Duitsland met een even verrassende nederlaag tegen Costa Rica, wat betekent dat ze tegen Spanje minstens een punt nodig hebben om zich voor de eerste keer ooit te kwalificeren voor de knock-outfase van opeenvolgende WK-toernooien. Zelfs dan is een gelijkspel misschien niet genoeg.

Moriyasu bagatelliseert niet de taak waarvoor zijn team staat en beoordeelt Spanje als 's werelds beste.

Maar hij gelooft dat ze de heldendaden van hun overwinning op Duitsland kunnen herhalen.

"[Spanje] is het beste team ter wereld", zei Moriyasu. “Ze tonen hun vaardigheid door samen te werken, zelfs in hevige gevechten. We willen winnen en ze voorbij komen.

“We moeten niet in een emotionele achtbaan zitten. De overwinningen en nederlagen zijn verleden tijd en nu beginnen we met de voorbereidingen voor de volgende wedstrijd.

"We kunnen een grote overwinning behalen [tegen Spanje] zoals we deden tegen Duitsland door stapsgewijze vooruitgang te boeken."

Voorspelling Japan - Spanje

Alles behalve een overwinning van Spanje zou een verrassing zijn. La Roja gaat de wedstrijd in met een kans van 67,1 procent om alle drie de punten te pakken en daarmee de groep te winnen.

De winstkans van Japan is slechts 12,3 procent en het gelijkspel komt uit op 20,6 procent – ​​Moriyasu zou echter waarschijnlijk genoegen nemen met het laatste.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Spanje

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 30-11-2022 20:00 | Bijgewerkt op: 30-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Spanje'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Japan - Spanje op 1 december. Wie zal deze wedstrijd in groep E winnen, Japan of Spanje?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Japan - Spanje'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl