Gratis e-Boekhouden.nl

Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - België

Dit is altijd al het hoofdevenement van Groep F geweest, maar het krijgt extra betekenis nu de pre-toernooifavorieten België in de problemen komen met een kans van 37,5% om door te gaan naar hun laatste wedstrijd.

Bekijk de live uitslagen van Kroatië -  België.

Voorbeschouwing Kroatië -  België

België heeft vorm verloren tijdens een verschrikkelijke tijd op het WK met hun plaats bij de laatste 16 op het spel tegen Kroatië, maar Eden Hazard gelooft nog steeds in hun kwaliteit.

De Rode Duivels waren uit hun doen door Canada met 1-0 te verslaan en werden in hun tweede wedstrijd tegen Marokko terecht gestraft door met 2-0 te verliezen.

Die nederlaag maakte een einde aan een ongeslagen reeks van 13 wedstrijden in groepsfasewedstrijden in de finale, hoewel ze dergelijke wedstrijden niet meer op rij hebben verloren sinds een reeks van drie op rij tijdens de toernooien van 1982 en 1986.

Een ander tegenspel tegen Kroatië - dat indruk maakte door Canada te verpletteren - zou hen uitschakelen, terwijl een gelijkspel misschien ook niet genoeg is.

"We moeten het beter doen, we kunnen niet de prestatie leveren die we [op dit moment] willen", zei aanvoerder Hazard, die België vier jaar geleden ook naar de halve finales loodste.

"We moeten het laten zien op het veld, dat is wat telt. We hebben nog steeds kwaliteit in de groep en zijn hier om te winnen.

“We missen het vertrouwen door die laatste pass en die laatste dribbel. Dat vertrouwen moeten we terugwinnen.”

Dat gebrek aan vertrouwen komt vooral tot uiting in het laatste derde deel, waarin België scoorde met slechts één van de 19 schoten. Dat conversiepercentage van 5,3% is het laagste bij een finale sinds het converteren van slechts drie van de 93 pogingen in 1982 (3,2%).

Het is zorgwekkend dat Kroatië dergelijke problemen de laatste tijd niet heeft gehad, met hun vier doelpunten tegen Canada, waarmee ze hun WK-record voor één wedstrijd evenaarden (ook vs. Kameroen in 2014).

De finalisten van 2018 hebben ook vier van hun afgelopen vijf groepsfase-wedstrijden gewonnen, de andere gelijkgespeeld, en hun enige nederlagen tegen Europese landen in 10 WK-bijeenkomsten waren Frankrijk - zowel in 1998 als in 2018.

Voorspelling Kroatië -  België

Dit is volgens de supercomputer een van de meest uitgebalanceerde wedstrijden van het toernooi tot nu toe. Terwijl België marginale favoriet is, met een kans van 37,2% om te winnen, staat Kroatië net achter met 36,5%.

Maakt dat een gelijkspel het meest waarschijnlijk? Dat resultaat, dat veel beter bij Kroatië past dan bij België, wordt geschat op 26,3%.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië -  België

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 30-11-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 30-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - België'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Kroatië - België op 1 december. Wie zal deze wedstrijd in groep F winnen, Kroatië of België?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - België'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Zorgverzekering vergelijken