Zorgverzekering vergelijken

Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - Marokko

Er is ongetwijfeld een perceptie dat de play-offs om de derde plaats van het WK weinig meer zijn dan een oefenwedstrijd - in ieder geval vergeleken met de finale, waarin Lionel Messi en Kylian Mbappé het tegen elkaar opnemen in Argentinië tegen Frankrijk.

Maar voor Kroatië en Marokko heeft de aftrap van zaterdag in het Khalifa International Stadium veel betekenis, ongeacht wat anderen ervan zouden denken.

Bekijk de live uitslagen van Kroatië - Marokko.

Voorbeschouwing Kroatië - Marokko

Kroatië werd door Argentinië de kans ontzegd om opeenvolgende WK-finales te bereiken, terwijl Marokko een bewonderenswaardig WK-halve finalegevecht leverde tegen titelverdediger Frankrijk in hun 2-0 nederlaag.

Maar het feit dat Kroatië - dat brons pakte op het WK van 1998 - in de finale van 2018 stond, doet niets af aan de prestatie om hier mogelijk als derde te eindigen voor coach Zlatko Dalic.

"We zijn verdrietig en teleurgesteld, maar we moeten energie verzamelen om terug te komen en klaar te zijn voor het volgende gevecht om brons", zei hij.

“De wedstrijd op zaterdag is een grote finale voor ons, geen kleine wedstrijd. Het is een groot probleem als we het brons halen.

“We moeten het team opfrissen en gezonde spelers in het team stoppen, want er staat ons een grote finale te wachten.

“Marokko is de grootste verrassing van het WK. Ze hebben nationale steun, eenheid en compactheid. Ze schakelden België, Spanje en Portugal uit. Ze verdienen alle respect.”

Natuurlijk worstelden deze twee in een nogal saai gelijkspel in de groepsfase, toen Kroatië beperkt was tot slechts vijf schoten, hun minste ooit in een WK-wedstrijd.

Die ontmoeting was een soort voorafschaduwing: ondanks een gigantische moord op Brazilië in de kwartfinale, was Kroatië niet een van de grote entertainers van het toernooi.

Marokko bezorgde Frankrijk veel problemen en zal zich voorstellen dat het Kroatië zaterdag zorgen kan baren, vooral gezien het feit dat de kant van Dalic meer schoten (75) heeft gekregen dan enig ander team op het toernooi.

De Atlas Lions hebben zeker ook geprofiteerd van een zekere mate van pragmatisme , met nog een nul genoeg om slechts het achtste team in de toernooigeschiedenis te worden dat er vijf in één WK houdt.

Natuurlijk stond Walid Regragui erop dat zijn team als derde wil eindigen, maar er is ook een zekere mate van hun werk gedaan, aangezien de hoofdcoach de ernst van hun prestatie erkende door de eerste halve finalisten van het Afrikaanse WK te worden.

"Ik zal kansen geven aan degenen die niet hebben deelgenomen, en we zullen proberen de derde plaats te behalen", zei Regragui tegen verslaggevers.

“We realiseren ons dat we al een geweldige prestatie hebben geleverd. We weten dat van de media, sociale media en op tv, we zagen de foto's en we zagen dat iedereen in ons land trots op ons was.

“We zijn teleurgesteld voor het Marokkaanse volk, we wilden de droom levend houden, maar we zijn blij met wat we hebben bereikt.

"We hadden het gevoel dat we nog verder hadden kunnen gaan, maar deze kleine details helpen echte kampioenen, wat we natuurlijk zagen [tegen Frankrijk]."

"Mijn spelers hebben alles gegeven en zijn zo ver gegaan als ze konden. Ik wilde heel graag de geschiedenisboeken herschrijven, maar een WK win je niet met wonderen, je moet het doen door hard te werken.”

Voorspelling Kroatië - Marokko

Marokko's winkans van 30,9% voor deze wedstrijd is een redelijke stijging ten opzichte van de 24,8% die de supercomputer hen gaf voorafgaand aan hun doelpuntloos gelijkspel op de eerste speeldag.

Desalniettemin blijven de Kroaten de favorieten, waarbij de supercomputer hun winstkans op 43,1% schat.

De loting wordt beoordeeld op 26%, maar het is vermeldenswaard dat geen van de 19 vorige play-off-wedstrijden op de derde plaats op het WK tot strafschoppen zijn gegaan, terwijl er slechts één in verlenging is afgehandeld (Frankrijk tegen België in 1986).

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - Marokko

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 16-12-2022 16:00 | Bijgewerkt op: 16-12-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - Marokko'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - Marokko op 17 december. Wie zal deze wedstrijd in de troostfinale winnen, Kroatië of Marokko?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Kroatië - Marokko'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport