Voetbal bij Ziggo Sport

Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Kroatië

We kijken vooruit naar de WK-wedstrijd van 2022 tussen Marokko en Kroatië, inclusief onze pre-match voorspelling voor de openingswedstrijd van Groep F.

Bekijk de live uitslagen van Marokko - Kroatië.

Voorbeschouwing Marokko - Kroatië

De recente geschiedenis suggereert dat de uitkomst van Kroatië's WK Groep F-opener tegen Marokko op woensdag een goede indicatie zal geven van hoe ver ze kunnen gaan in Qatar 2022.

Kroatië heeft tenslotte in drie van de vijf optredens op het WK de openingswedstrijd verloren en bij die gelegenheden slaagden ze er niet in om uit de groep te komen.

Op de twee uitzonderingen na bevonden ze zich bij de laatste vier, waarbij Zlatko Dalić Kroatië vier jaar geleden helemaal naar de finale loodste en uiteindelijk verloor van Frankrijk.

Hoewel ze in het verleden misschien een beetje 'Jekyll and Hyde' van aard waren, is er ongetwijfeld een onderliggend gevoel van vertrouwen in de aanloop naar de wedstrijddag één ontmoeting met Marokko in het Al Bayt Stadium, het toneel van de 2-0 nederlaag van Qatar tegen Ecuador op Zondag.

Een groot deel van de selectie van 2018 is niet meer in beeld, maar ze kwamen nog steeds relatief gemakkelijk door de kwalificatie en stonden eerder dit seizoen bovenaan een Nations League-groep met ook Les Bleus en Denemarken.

"We moeten het gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken", zei spits Marko Livaja.

"Voor ons moet onze focus liggen op de wedstrijd tegen Marokko, waar we 100% moeten geven, en ik denk dat we echt goede kansen hebben om iets vergelijkbaars te herhalen als wat we in Rusland hebben gedaan."

Andrej Kramarić voegde toe: “We hebben kwaliteit en we kunnen het resultaat uit Rusland herhalen, maar het is stom om erover te praten en het aan te kondigen.

"Het is belangrijk dat we de groep passeren, en dan zien we wel wat er gebeurt."

Marokko zal echter geloven dat ze voor opschudding kunnen zorgen nadat ze hun eigen kwalificatiecampagne op nadrukkelijke wijze hebben doorstaan.

De Atlas Lions wonnen alle zes de wedstrijden in de tweede ronde van de CAF-sectie, scoorden 20 en kregen slechts één keer tegen - beide waren de op een na beste in de hele ronde.

Vervolgens versloegen ze de Democratische Republiek Congo met 5-2 in totaal in de derde en laatste kwalificatiefase, waardoor ze het enige team waren dat vooruitgang boekte met een winstmarge van meer dan één doelpunt.

Hun record op het WK is niet spectaculair, ze zijn slechts één keer uit hun groep gekomen (1986) in vijf eerdere kwalificaties.

Maar dit wordt hun tweede opeenvolgende optreden op het toernooi, een prestatie die ze nog maar één keer eerder hebben volbracht, en hoofdcoach Walid Regragui heeft duidelijk talent tot zijn beschikking.

Ongetwijfeld de belangrijkste onder hen is Hakim Ziyech, die vorige week een herinnering aan waartoe hij in staat was met een schandalig doelpunt vanaf zijn eigen helft in een 3-0 pre-toernooi vriendschappelijke overwinning op Georgië.

De Chelsea-middenvelder, terug in de groep na ruzie met de vorige coach, zal een belangrijke leider op het veld zijn en de troepen verzamelen voorafgaand aan het gevecht met Kroatië.

"We weten wat we moeten doen om iedereen trots te maken", zei hij tegen het officiële YouTube-kanaal van Marokko. “Ik denk dat het voor iedereen een groot podium is om te laten zien waartoe we in staat zijn als team en als land.

“We zijn ons goed aan het voorbereiden. Ik denk dat we er klaar voor waren tegen Georgië. We voelen ons goed, er heerst een goed gevoel binnen het team.”

Voorspelling Marokko - Kroatië

Hoewel Marokko zeker spelers heeft die in staat zijn om Kroatië lastig te vallen, zijn de laatstgenoemden niet verwonderlijk duidelijke favorieten voor dit duel.

Volgens onze supercomputer heeft de kant van Dalić een kans van 47,8% om hun campagne met een overwinning te beginnen, ondanks hun fragmentarische verleden in WK-openers.

Een gelijkspel wordt beoordeeld op 27,4%, waardoor de kans op een overwinning voor Marokko iets lager ligt op 24,8%. Desalniettemin suggereert het dat de Atlas Lions een geloofwaardige kans hebben om op zijn minst een resultaat te behalen.

Deze kansberekening kan je misschien gebruiken bij het wedden op het WK voetbal.

Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Kroatië

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 22-11-2022 11:00 | Bijgewerkt op: 22-11-2022 | Door: Patrick

Deel 'Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Kroatië'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Dit is de voorbeschouwing en voorspelling van de wedstrijd Marokko - Kroatië. Wie zal deze wedstrijd in groep F winnen, Marokko - Kroatië?


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en voorspelling van Marokko - Kroatië'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl